Головна Новини Суспільство Війна з Росією F-16 прибули надто пізно: на Заході сказали, скільки треба винищувачів, щоб перемогти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

F-16 прибули надто пізно: на Заході сказали, скільки треба винищувачів, щоб перемогти РФ

Західні експерти критикують уряди своїх країн за нерішучість в питанні поставок винищувачів Україні

6 серпня 2024, 17:48
Поділіться публікацією:

Західні країни почали поставку F-16 Україні надто пізно, як стверджують військові експерти, опитані BILD. Збройні сили України потребували літаків ще перед початком контрнаступу влітку 2023 року.

F-16 прибули надто пізно: на Заході сказали, скільки треба винищувачів, щоб перемогти РФ

F-16

Зокрема, полковник Збройних сил Австрії Маркус Рейснер зазначив, що винищувачі могли б запобігти загрозам від російських планерних бомб, проте їх доставили надто пізно. За його словами, F-16 були вкрай необхідні у червні 2023 року, щоб забезпечити повітряну перевагу до початку літнього наступу українських військ..

У свою чергу колишній чиновник оперативного штабу міністерства оборони Німеччини Ніко Ланге погодився з цією думкою. Він також говорить про те, що F-16 постачаються занадто пізно. Замість того, щоб постійно оголошувати про підтримку, партнери України повинні поставляти літаки швидше, заявив він.

Ланге також зазначив, що Україні потрібно набагато більше винищувачів F-16, ніж обіцяли західні країни. За його словами, щоб суттєво підвищити ефективність української армії, Військово-повітряним силам України необхідно близько 200 сучасних винищувачів. При цьому Ланге переконаний, що постачаючи F-16, Захід не стає учасником війни. Натомість, ірраціональні страхи потрібно подолати, щоб мир був відновлений швидше, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українське керівництво з початку повномасштабного вторгнення Росії закликало Захід надати винищувачі F-16. Лише після двох з половиною років війни Україна отримала перші літаки. Згідно з даними The Economist Україна отримала у липні перші 10 винищувачів F-16, які прибули в останній день липня. Очікується, що до кінця 2024 року до України надійде ще 10 літаків збільшивши загальну чисельність західних винищувачів до 20 одиниць.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини