Головна Новини Суспільство Війна з Росією F-16 можуть перестати літати через 2 тижні. Як цього не допустити
commentss НОВИНИ Всі новини

F-16 можуть перестати літати через 2 тижні. Як цього не допустити

Винищувачі F-16 можуть бути названі поганими літаками, якщо союзники не подумають над поставками до них запчастин, які потрібно змінювати через певну кількість годин роботи. В іншому випадку літаки будуть стояти без роботи

22 березня 2024, 14:01 comments1698
Поділіться публікацією:

Як повідомив в інтерв’ю виданню АрміяInform голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, американські винищувачі F-16 матимуть вагомий влив на бойові дії в Україні. Проте, за його словами, також треба мати на увазі, що в Росії знають про те, що Київ має отримати ці винищувачі і готуються до того, щоб їм протидіяти.

F-16 можуть перестати літати через 2 тижні. Як цього не допустити

Літаки F-16

За словами Бауера, зараз західні союзники України успішно об’єдналися для передачі F-16. Проте, додає адмірал, необхідно подумати не тільки про навчання пілотів, а також технічного персоналу. За його словами, потрібно розуміти, що обслуговування американських винищувачів суттєво відрізняється від тих літаків, які має Україна.

Як підкреслив адмірал, через певну кількість льотних годин необхідно проводити заміну запчастин у американських винищувачів. Тобто, підкреслив він, це необхідно робити не тоді, коли вони вийдуть з ладу, а заздалегідь.

В умовах війни, відзначив Бауер, літаки будуть літати часто, тому потрібно подумати над тим, щоб необхідна кількість запчастин буда вироблена і доставлена в Україну.

"Якщо за два тижні закінчаться запчастини й літаки не зможуть літати, то почнуть говорити, що F-16 погані літаки. А це неправда!"
— сказав Бауер.

Окрім того, він також підкреслив, що потрібно подумати і про зброю для цих винищувачів. За його словам, Нідерланди уже заявили, що нададуть кошти для закупівлі ракет та бомби для F-16, інші країни також це роблять. Як додав адмірал, це є гарною новиною.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в США вважають, що є певні "червоні лінії" у питанні використання літаків F-16. Там вважають, що їх можна використовувати тільки на суверенній території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини