Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Пентагоні виставили умови щодо використання Україною винищувачів F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні виставили умови щодо використання Україною винищувачів F-16

У Пентагоні заявили, що Україна зможе використовувати винищувачі F-16 тільки в межах своїх суверенних територій. За словами речника Міноборони Патріка Райдера, американські винищувачі нададуть Україні унікальний потенціал

20 березня 2024, 15:01 comments2091
Поділіться публікацією:

Речник Міністерства оборони США Патрік Райдер повідомив, що винищувачі F-16 нададуть Україні "унікальний повітряний потенціал", проте їх використання повинно бути обмежено лише суверенною територією країни.

У Пентагоні виставили умови щодо використання Україною винищувачів F-16

Патрік Райдер

Відповідаючи на запитання щодо застережень щодо використання F-16 Україною, речник Пентагону зазначив, що Захід планує, щоб ці літаки використовувалися виключно всередині меж суверенної території України. Водночас, він підкреслив, що ці винищувачі нададуть нашій країні "унікальні повітряні можливості".

Як підкреслив Райдер, ця ініціатива спрямована на забезпечення захисту суверенної території України та зміцнення її внутрішніх кордонів.

Речник Пентагону також зауважив, що повітряна коаліція активно працює над навчанням українських пілотів та техніків у керуванні та обслуговуванні цих літаків, включаючи питання їх доставки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг говорив про дилему з термінами поставки винищувачів F-16 до України. За його словами, чим довше навчаються українські пілоти, тим сильнішим і кращим буде ефект застосування західних винищувачів на війні проти Росії. Окрім того, щодо застосування винищувачів на території Росії, то Столтенберг підкреслив, що у різних союзників – дещо різна політика щодо цього. Але загалом, додав генсек НАТО, мова йде про збройну агресію Росії проти України з грубим порушенням міжнародного права. А за міжнародним законодавством, додав Столтенберг, Україна має право на самооборону, а це включає також завдавання ударів по законних військових цілях – російських військових цілях за межами України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фєдя

20 березня 2024, 20:51

Гаранти виконайте Будапештський меморандум.

Сістер

20 березня 2024, 17:28

Я їжджу на громадському транспорті, хоча купив автомобіль Lamborghini. На ньому я виїжджаю із гаража і заїжджаю назад. Решта доріг не відповідає вимогам. Так і з літаками...


Новини