Головна Новини Суспільство Війна з Росією F-16 має одну стратегічну перевагу, - військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

F-16 має одну стратегічну перевагу, - військовий експерт

Аналітик розповів у чому унікальність винищувачів F-16 та чому західні літаки створять щит захисту українського неба

11 червня 2023, 13:20 comments1959
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю військового експерта та аналітика Петра Черника в ефірі "24 каналу".

F-16 має одну стратегічну перевагу, - військовий експерт

Петро Черник. Фото з відкритих джерел

За словами спікера, F-16 має одну важливу перевагу — він комплектується якісними ракетами далекого радіусу ураження MGM-158 JASSM.

"Це ракета, яка здатна завдавати ударів навіть до 910 кілометрів. Може набрати на борт F-16 до двох таких ракет", — зауважив він.

Також, як підкреслив Черник, якщо в Україні, умовно, з’явиться кілька сотень таких ракет, то противник зазнає суттєвих втрат боєкомплектів. А затратність транспортування усього необхідного до лінії розмежування буде колосально великою.

"У поєднанні кількість літаків і кількість ракет до них – не лише класу "повітря – поверхня", а й класу "повітря – повітря", бо F-16 може працювати в режимі перехоплювача. Тоді такий важкий для нас момент як Су-34, який може скидати планерну бомбу УПАБ-1500 з відстані до 70 кілометрів, а ми поки що не маємо, як з ним боротися, може стати вирішуваним", — сказав аналітик.

В комплектації західного винищувача іде ракета AIM-120 AMRAAM. Вона здатна завдати уражень на відстані до 180 кілометрів. Це, на думку Черника, дозволить отримати українському війську комплексну перевагу над ворогом.

"Ще Вінстон Черчилль казав: авіація – це кавалерія сучасності. І з того часу насправді нічого не змінилося", – підсумував військовий експерт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Окупанти не дають можливості представникам ООН допомогти жителям лівого берега Херсонщини Росіяни перешкоджають представникам організації перетнути лінію фронту на Херсонщині та врятувати місцевих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини