Головна Новини Суспільство події Окупанти не дають можливості представникам ООН допомогти жителям лівого берега Херсонщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти не дають можливості представникам ООН допомогти жителям лівого берега Херсонщини

Росіяни перешкоджають представникам організації перетнути лінію фронту на Херсонщині та врятувати місцевих

11 червня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Про це розповів заступник генерального секретаря ООН Мартін Гріффітс, передає портал "Коментарі" із посиланням на AP.

Окупанти не дають можливості представникам ООН допомогти жителям лівого берега Херсонщини

Росіяни не пускають представників ООН через лінію фронту на Херсонщині

Таким чином, в РФ не надали можливості підтримати українців, які стали заручниками окупованого лівобережжя Херсонщини та постраждали від підриву дамби Каховської ГЕС. Гріффітс повідомив, що на днях зустрівся з послом Росії в ООН Василем Небензею, аби попросити владу Росії надати доступ до захоплених регіонів Херсонщини й допомогти людям.

"Під час розмови ми надали їм деталі, щоб дати можливість Москві прийняти рішення, яке, як ми сподіваємося, буде позитивним. Сподіваюся, це станеться", — сказав він.

Заступник генерального секретаря ООН також зауважив, що організація змогла надати підтримку близько 30 тисяч населення на підконтрольній Україні території.

Також, за його словами, в ООН говоритимуть про надання можливості українській державі залучення додаткових коштів для боротьби з наслідками підриву дамби. Це станеться тоді, коли ситуація з постраждалим населенням та регіонами стане більш зрозумілою.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Яким зараз є рівень води в Каховському водосховищі, - Укргідроенерго Рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватись. Після підриву росіянами Каховської дамби 6 червня рівень води в Каховському водосховищі щодня падає. Наразі, в районі Нікополя він становить 9,35 метра. Від моменту теракту, вода там упала на понад 7 метрів. Водночас, у районі Херсона рівень води в Дніпрі знизився на 0,54 метра, і становить 4,18 метри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини