Головна Новини Суспільство Війна з Росією Європейські виробники зброї навипередки готуються розпочати виробництво в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські виробники зброї навипередки готуються розпочати виробництво в Україні

Високопосадовці оборонної промисловості Великобританії обговорюють плани зі своїми колегами в Києві

12 лютого 2023, 15:41
Поділіться публікацією:

Британське озброєння та військові транспортні засоби можуть вироблятися в Україні відповідно до планів, які означатимуть поглиблення зв'язків країни з НАТО , пишуть "Коментарі" із посиланням на The Telegraph .

Європейські виробники зброї навипередки готуються розпочати виробництво в Україні

В Україні готові виготовляти британську, і не тільки, зброю

Високопоставлені чиновники оборонної промисловості Великобританії обговорюють ці плани зі своїми колегами в Києві, і будь-яка угода, ймовірно, буде розглядатися як значне зміцнення відносин Британії з Україною.

Мало того, інші європейські оборонні компанії також ведуть переговори з Україною, причому британські компанії намагаються випередити французькі та німецькі . колег . Розгортаються перегони за те, щоби поставити Великобританію " першими в черзі " . Це сталося після того, як Ріші Сунак відчинив двері Британії для посилання   винищувачі в Україні після прохання Володимира Зеленського. Будь-яке спільне підприємство, швидше за все, потребуватиме підпису пана Сунака.

Росія неодноразово загрожувала Заходу помстою за постачання зброї в Україну, і будь-яка підтримка виробництва може ще більше розпалити напруженість.

"Промислове співробітництво сприяє зміцненню міжнародних відносин. Спочатку це може бути виставлене як комерційне, але для цього знадобиться принаймні мовчазне політичне схвалення" - каже науковий співробітник дослідницького центру Королівського інституту об'єднаних служб і колишній офіцер британської армії НАТО Ед Арнольд .

Експерт із військових закупівель американського аналітичного центру безпеки Rand Corporation Джеймс Блек, зауважує , що угода, згідно з якою заходні держави і виробляти важке оружня в Україні, буде першою, оскільки країна має незначну історію такого співробітництва.

"Українська оборонна промисловість була здебільшого зосереджена на виробництві та підтримці радянських чи місцевих технологій, і з моменту отримання незалежності вона кілька десятиліть страждала від недостатніх інвестицій, загальмованих реформ, проблем з корупцією та інших проблем" , — деталізує Джеймс Блек.

Водночас , Україна вже виготовляла за ліцензією деяке ізраїльське та американське стрілецьке оружня , наприклад гвинтівки, і пристосувала деякі свої танки до ізраїльської електроніки.

" Будь-які нові заводи стануть ключовими цілями для російських бомбардувань . Танковий завод не маленький. І, відверто кажучи, якщо я буду в бі Путіним, це буде одне з перших місць, які я візьму під приціл " , — висловлює побоювання незалежний експерт з оборони Френсіс Туса .

На думку експерта, на цьому етапі все, що зробить Захід, росіяни скажуть, що це провокація. Зрозуміло, що Україна хоче сама виготовляти артилерію, транспортні засоби та оснащення західного виробництва за ліцензією, а не просто купувати їх. Цей крок дозволить Україні зберегти робочі місця для десятків тисяч працівників оборони, оскільки вона переходитиме від вооружень російського виробництва до вооружень стандартів НАТО.

"Укроборонпром " вже публічно заявив, що хоче укласти угоди із західними компаніями щодо виробництва західної зброї за стандартами НАТО всередині країни . Українські військові навчають використовувати техніку НАТО, зокрема британську бронетехніку, в різних збройних силах. Спільне виробництво допомогло б припинити залежність Києва від подачок із Заходу. Європейські союзники та США відправили на передову військову техніку на миллиарди фунтів стерлінгів, але Україна продовжує потребувати величезної підтримки.

Як писали "Коментарі", Державний концерн "Укроборонпром" та одна із країн-членів Північноатлантичного альянсу почали спільно виробляти міні-калібру 120 мм.

Також, "Коментарі" інформували, що концерн "Укроборонпром" підписав двосторонні документи з VOP CZ. Йдеться про спільне виробництво, ремонт та розробку броньованої техніки, а також створення ланцюгів постачання деталей та виробів.

Нагадаємо, як йшлося на порталі "Коментарі", раніше "Укроборонпром" розпочав за кордоном серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів. Якщо 82-мм міна виготовляється за удосконаленою фахівцями підприємств "Укроборонпрому" технологією, руками співробітників підприємств Концерну, але за межами України, то 120-мм міна є спільним із західними союзниками продуктом-засобом ураження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Слуга народа

12 лютого 2023, 16:38

Оце (навипередки) уже краще! Респект!

Слуга народа

12 лютого 2023, 15:51

ви тварюки своєю западеньською мовою уже дістали! Якщо у вас перейми засуньте їх собі обратно!!! бандери кончені ідіть воювать щоб усю вашу гуцульщину на фронт зігнали! дістали уже тварі!


Новини