Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЄС сподівається, що африканська країна переконає Путіна зупинити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС сподівається, що африканська країна переконає Путіна зупинити війну

На думку європейського політика Південно-Африканська Республіка може використати свої добрі відносини з Росією, щоб переконати Путіна зупинити війну в Україні.

27 січня 2023, 16:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель вважає, що країна з Африки може використати свої добрі відносини з Російською Федерацією і таким чином зупинити війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

ЄС сподівається, що африканська країна переконає Путіна зупинити війну

Боррель на зустрічі в ПАР. Фото з відкритих джерел

Жозеп Боррель прибув з візитом до столиці Південно-Африканської Республіки, де заявив, що ПАР може вплинути на війну в Україні.

"ЄС не просить Південну Африку обирати сторону, а просто просить країни по всьому світу підтримувати статут ООН. Це не тільки європейська війна. Вона відбувається на європейській землі, але впливає на весь світ", — сказав головний представник ЄС із зовнішньої політики.

Під час свого виступу разом із міністром закордонних справ ПАР Наледі Пандором, європейський дипломат додав, що всі країни африканського континенту повинні прагнути до пошуків миру у війні в Україні.

"Не лише Південна Африка та інші африканські країни повинні відігравати певну роль у пошуку миру. Ми всі маємо прагнути досягти результату переговорів, щоб розв'язувати проблеми всіх залучених сторін", — наголосив Жозеп Боррель

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну країни заходу намагаються ізолювати Росію. Проте Південно-Африканська Республіка, які і деякі інші країни продовжують співпрацю з Путіним. Окрім того, плануються спільні військові навчання між ПАР, Росією та Китаєм.

Візит представника ЄС із зовнішньої політики Жозепа Борреля до Південної Африки відбувся через кілька днів після перебування в країні російського міністра МЗС Сергія Лаврова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про союзників Путіна у війні з Україною.

Також "Коментарі" писали про те, що з Південної Африки російське судно, яке перебуває під санкціями вивезло таємний вантаж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvv

27 січня 2023, 18:24

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини