Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російське судно під санкціями вивезло таємний вантаж
commentss НОВИНИ Всі новини

Російське судно під санкціями вивезло таємний вантаж

Російський корабель Lady R потрапив під санкції за перевезення зброї до РФ. Тепер помітили, що судно таємго завантажили в африканцькій країні.

11 січня 2023, 21:52 comments2342
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російське торгове судно Lady R, що перебуває під санкціями Заходу впродовж двох ночей забирало вантаж на військово-морській базі в ПАР. Влада африканської країни відмовляється коментувати ситуацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Wall Street Journal, яке зібрало інформацію від очевидців, фотографій та чиновника США.

Російське судно під санкціями вивезло таємний вантаж

Російський корабель у порту ПАР. Фото з відкритих джерел

Американська газета The Wall Street Journal повідомила, що впродовж двох темних ночей у грудні російський корабель перевозив вантажі з військово-морської бази Саймонс-Таун поблизу Кейптауна. Це сталося в період загальнонаціонального відключення електроенергії. Проте саме в порту працював великий кран для вантажів, який переміщував ящики з 122-метрового судна під наглядом озброєних охоронців.

Перед заходом судна в порт на ньому було вимкнено автоматичні транспондери, які передають ідентифікаційні дані та місцеположення судна іншим суднам і морським властям. 

Представники місцевого уряду Південної Африки відмовилися надати інформацію про те, що знаходилось у судні Lady R. Міністр оборони ПАР критикує надмірну стурбованність США.

"Вашингтон погрожує Африці, а не тільки Південній Африці, мати все, що навіть пахне Росією", — говорить Міністр оборони ПАР.

Російське посольство в ПАР та Кремль не прокоментували ситуацію з підсанкційним човном. Судно Lady R потрапило під санкції 8 травня, після того, як США заявили, що власники корабля перевозять зброю до Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін шукає гроші на війну та намагається вигадати нові схеми отримання грошей в бюджет Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що в останній місяць 2022 року Росія зафіксувала рекордний дефіцит бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини