Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЄС отримав точні розвіддані: чи справді іранські ракети вже в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС отримав точні розвіддані: чи справді іранські ракети вже в РФ

У Брюсселі не виключають нових санкцій проти Тегерану

10 вересня 2024, 06:47 comments1770
Поділіться публікацією:

Союзники Європейського Союзу надали розвіддані, які підтверджують постачання Іраном балістичних ракет Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Голос Америки", з посиланням на представника ЄС Петера Стано.

ЄС отримав точні розвіддані: чи справді іранські ракети вже в РФ

Іранські ракети. Фото: з відкритих джерел

"Нам відома надана союзниками інформація, що заслуговує на довіру, про постачання іранських балістичних ракет Росії", — зазначив спікер.

Він також заявив про можливість ввести нові санкції проти Тегерана, якщо такі постачання ракет буде підтверджено.

Видання нагадує, що Кремль 9 вересня не заперечував доставку іранських ракет до Росії. Так, речник російського диктатора Дмитро Пєсков зазначив, що Іран є важливим партнером Росії, і що дві країни розвивають діалог у всіх сферах.

Як уточнив Дмитро Пєсков, Іран – важливий та надійний партнер Росії. Москва та Тегеран розвивають торговельно-економічні відносини, розвивають співробітництво та діалог у всіх можливих сферах, включаючи найчутливіші.

Читайте також на порталі "Коментарі" — віце-маршал у відставці Королівських ВПС Великобританії Шон Белл повідомив, що Росія, ймовірно, отримала від Ірану до 200 балістичних ракет малої дальності. Військовий аналітик Sky News зазначив, що контракт на постачання іранських ракет Ababil та Fatah-360 було підписано ще у грудні минулого року, що свідчить про зміцнення військової співпраці між двома країнами.

Белл зауважив, що ці іранські ракети дозволять Росії активізувати свої атаки територією України, залишаючи обмежені запаси вітчизняних ракет великої дальності "Іскандер" для стратегічних цілей у глибині країни. У перші місяці вторгнення російські крилаті ракети були ефективними, але західні системи протиповітряної оборони, такі як Patriot, значно знизили їхній вплив.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини