Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЄС не може посилити ППО України: проти ті, хто на словах разом із українським народом
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС не може посилити ППО України: проти ті, хто на словах разом із українським народом

Декілька країн, у тому числі Франція, не планують розлучатися зі своїми найсучаснішими системами протиповітряної оборони

23 квітня 2024, 15:10
Поділіться публікацією:

Ряд країн, серед яких Франція, не мають наміру передавати свої найсучасніші системами протиповітряної оборони. Країни ЄС перекладають відповідальність одна на одну, бажаючи, щоб Україні допоміг хтось інший. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Le Monde".

ЄС не може посилити ППО України: проти ті, хто на словах разом із українським народом

ППО. Фото: з відкритих джерел

Видання нагадує, що напередодні президент України Володимир Зеленський знову наголосив, що протиповітряна оборона "сьогодні є нашим пріоритетом".

"Усвідомлюючи небезпеку, яка загрожує українцям, європейські держави намагаються організуватися, щоб допомогти їм, після того, як привітали відновлення американської підтримки, яка, однак, може зайняти кілька тижнів, щоб матеріалізуватись після голосування Палатою представників за новий пакет у 60,8 млрд доларів", — зазначається у матеріалі.

Водночас, низка ЗМІ зазначає, що прогрес щодо надання допомоги Україні з боку ЄС є складним і таким, що займає багато часу. Так, глави держав та урядів країн Євросоюзу "були обережні під час Європейської ради 17 та 18 квітня, щоб дати найменші обіцянки".

Лише прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який залишає свою посаду, заявив, що готовий викупити обладнання, яке має деякі країни, щоб передати його Україні.

"Ми знаємо, що кілька країн мають запаси Patriot, але, можливо, не хочуть доставляти їх безпосередньо", — сказав Рютте.

Також наголошується, що на полях цього саміту генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-члени зробити жест, вказавши, що пріоритетом є підтримка протиповітряної оборони України, а не дотримання всіх цінових стандартів внутрішнього обладнання Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що зрозуміли союзники: чи отримає Україна все необхідне для перемоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини