Головна Новини Суспільство Війна з Росією Єрмак розповів, навіщо Росія хоче захопити Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак розповів, навіщо Росія хоче захопити Україну

Андрій Єрмак впевнений, що Росія не зупиниться в своїх загарбницьких планах

17 червня 2023, 21:59 comments1662
Поділіться публікацією:

Перед вторгненням до України і зараз Росія має намір піти значно далі України, зокрема дати НАТО бій на Балтиці. Для цього їй необхідне багатомільйонне поповнення своїй армії в Україні. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив сьогодні голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Єрмак розповів, навіщо Росія хоче захопити Україну

Андрій Єрмак

"План Росії по підриву світового порядку завжди передбачав окупацію України. Відновлення омріяного терористами "СРСР 2.0" неможливе без прямого конфлікту з НАТО. Бо територіальні зазіхання РФ поширюються і на країни-члени Альянсу. Але для готовності до зіткнення з НАТО Росії була потрібна Україна, — написав Андрій Єрмак в своєму телеграм-каналі. — Ворог сподівався, що у випадку окупації він зможе примусово мобілізувати мільйони українського населення до армії за прикладом тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. І завдяки цьому Росія хотіла бути готовою до прямого зіткнення з НАТО, наприклад, у країнах Балтії, які ворог розглядає також "частиною колишнього СРСР"".

Андрій Єрмак підкреслив, що цей сценарій не менш неймовірний, аніж агресія проти України, яка вважалась нереальною 15 років тому.

"Ті, хто вважає сценарій агресії РФ проти країн-членів НАТО неможливим, помиляються, як це зробили політики у 2008 році на саміті Альянсу в Бухаресті, коли відмовили Україні в ПДЧ. Риторика російської пропаганди стосовно цих країн вже давно така ж, як і щодо України з 2014 року", — зазначає Єрмак.

Хрест на  зазіханнях Путіна поставить членство України в НАТО, вважають в Офісі президента, і наводять в приклад Фінляндію, яку РФ теж лякала військовою відповіддю на вступ до Альянсу.

"Вже зараз Україні потрібні гарантії безпеки, як проміжний етап перед вступом в Альянс. Наші пропозиції викладені в Київському безпековому договорі", — зазначив Єрмак.

Тим часом, Медведєв обізвав Байдена "старим трухлявим пнем".

Ердоган перестав просувати мирну ініціативу щодо України

А воїну, який втратив зір під час виконання бойового завдання, просять надати звання Герой України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

пдв нахуй

17 червня 2023, 21:43

імперіалістична срср та навіть цар миколай мали наміри окупувати землі на захід від московії !!! це може єрмаку вважалось 15 років тому бо думав як заробити та не думав про світові війни .. але ж історію вивчали всі, та знають що напасти може будь-яка держава, тому, захист треба мати, а не "віддавати" за обіцянки захистити у разі чого.. кучмістам смерть


Новини