Головна Новини Суспільство події Воїну, який втратив зір під час виконання бойового завдання, просять надати звання Герой України
commentss НОВИНИ Всі новини

Воїну, який втратив зір під час виконання бойового завдання, просять надати звання Герой України

Сапер Владислав Єщенко з Донеччини втратив очі, але має надію на відновлення та продовжує допомагати побратимам на фронті

17 червня 2023, 13:55
Поділіться публікацією:

На сайті Офісу президента з’явилася петиція з проханням надати звання Героя України бійцю другого саперного відділення інженерно-саперного взводу підрозділу забезпечення військової частини А7270 Владиславу Єщенко.

Воїну, який втратив зір під час виконання бойового завдання, просять надати звання Герой України

Сапер Владислав Єщенко. Фото: із відкритих джерел

Владислав Єщенко проживає в Слов’янську, хоча сам є уродженцем нині окупованої Горлівки. З 2020 року працював демінером у гуманітарній організації з розмінування, проводив дії, спрямовані на очищення територій Донецької та Луганської областей з пошуку та знешкодженню ворожих мін та інших вибухонебезпечних предметів. 

Через тиждень після початку повномасштабного вторгнення став добровольцем у лави ЗСУ на посаді сапера. У ході виконання бойового завдання зі знешкодження мін ПФМ-1 у районі Богданівки Донецької області Владислав Єщенко отримав мінно-осколкове поранення та зазнав контузії. В результаті воїну був поставлений діагноз: мінно-осколкове поранення, опіки, акубаротравма.

Після тяжкої реабілітації боєць не пав духом та став зразком для багатьох наших співвітчизників. Він створив свій Благодійний Фонд БО “Побачимо перемогу”. 

Зараз Владислав виконує обов’язки директора фонду, для допомоги пораненим бійцям втратившим зір, як і він. Також варто зазначити, що Владислав долучився до придбання та передачі до військової частини квадрокоптерів, що допомогло військовим здійснювати успішні військові операції під Соледаром. 

На даний час Владислав працює над головною метою свого благодійного фонду, а саме веде перемовини з науковцями з Іспанії м. Аліканте про придбання патенту та перевезення технології в Україну, яка зможе повернути повністю втрачений зір пораненим бійцям та всім нужденним. Ціль проєкту вживлення у кортикальну кору чіпа який буде обробляти дані з камер та за допомогою нейромережі передавати зображення у мозок.

"Враховуючи вищевказані обставини, ми, громадяни України, звертаємося до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з проханням надати звання Героя України саперу другого саперного відділення інженерно-саперного взводу підрозділу забезпечення військової частини А7270 солдату Єщенко Владиславу Олександровичу. Владислав проявив себе як справжній герой, ризикуючи своїм життям, виконуючи бойові завдання, які вимагають відваги та професіоналізму. Його самопожертва та мужність заслуговують на визнання та вшанування", – йдеться в петиції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбудеться на саміті у Вільнюсі – яку пропозицію Україні озвучить НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини