Головна Новини Суспільство Війна з Росією Єрмак назвав проблемні пункти переговорів, які не погодили у Саудівській Аравії
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак назвав проблемні пункти переговорів, які не погодили у Саудівській Аравії

Які пункти мирного плану закінчення війни в Україні не погодили у Саудівській Аравії .

7 серпня 2023, 17:35 comments1029
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час зустрічі у Саудівській Аравії країни обговорювали "формулу миру" Зеленського щодо завершення війни. Попри те, що країни визнали пункт про територіальну цілісність України беззаперечним, інші позиції викликали багато питань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Єрмак назвав проблемні пункти переговорів, які не погодили у Саудівській Аравії

Керівник ОП Андрій Єрмак. Фото з відкритих джерел

Керівник ОП Андрій Єрмак провів пресконференцію з журналістами за підсумками дводенної зустрічі між 40 країнами у Саудівській Аравії. За його словами, якби всі країни погодились з усіма пунктами "формули миру", то Україна вже б працювала над організацією "саміту миру". Однак є моменти, які викликають дискусії.

Серед пунктів, які є проблематичними і не викликали одностайності Єрмак називає пункт про справедливість. Ним передбачено, що буде покаране російське керівництво та всі, хто винен у воєнних злочинах. Також цей пункт вказує на потребу відшкодувати Україні кошти через війну, яку розпочала Росія.

"Ще треба працювати із країнами Глобального Півдня за важкими пунктами, як-то відповідальність", — заявив Єрмак та пояснив, що ці країни не проти, а потребують більше пояснень.

Керівник ОП повідомив, що до кінця літа має відбутись зустріч радників, де підніматимуть питання щодо пунктів по яких немає остаточної згоди. Єрмак також додав, що Україн не розглядає жодних ініціатив, крім мирного плану Зеленського на основі "формули миру".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна планує провести ще два "саміти миру". На один запросять Росію.

Також "Коментарі" писав, що під час зустрічі в Саудівській Аравії територіальну цілісність України підтримали не лише країни Заходу, а й три країни Глобального Півдня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини