Головна Новини Суспільство Війна з Росією Емоції стримувати вже не виходить: у Зеленського зухвало дорікнули США
commentss НОВИНИ Всі новини

Емоції стримувати вже не виходить: у Зеленського зухвало дорікнули США

Михайло Подоляк нагадав, що США не дали Україні жодної системи Patriot

12 квітня 2024, 09:55 comments5938
Поділіться публікацією:

За весь час повномасштабної війни Росії проти України США не наважилися передати Україні жодної системи ППО Patriot, хоча мають надлишок. Усі передані Україні системи ППО Patriot були або з Німеччини, або поставлені з інших країн, але за допомогою Німеччини. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "24 Каналу" зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Емоції стримувати вже не виходить: у Зеленського зухвало дорікнули США

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

"І скажемо велике-велике спасибі саме Німеччині. Вона змінила всю парадигму своїх відносин і до Росії, і до цієї війни. І за останній рік суттєво наростила пакети військової допомоги", — сказав радник голови ОП.

За його словами, Німеччина безпосередньо розуміє, що треба закривати небо.

При цьому Михайло Подоляк визнав, що Німеччина самостійно не може все це зробити, враховуючи кількість ракет, кількість дронів, які Росія використовує в цій війні, і території, яку треба захистити. Це всім очевидно. І з огляду на кількість об'єктів, що належать до цивільної чи критичної інфраструктури. Але Німеччина суттєво наростила бюджети. Вона сьогодні виконує ключову лідерську функцію із закриття неба в Україні. Але сама вона не впорається, упевнений Подоляк.

"Так само як не впораються інші країни, які мають набагато менші можливості для надання нам протиракетних систем. Я маю на увазі країни Північної Європи. Вони набагато менші з точки зору ресурсів, з військової точки зору, менші географічно і так далі", — сказав Подоляк.

Натякаючи на США радник глави Офісу президента зазначив, що країна, яка має багато систем ППО Patriot, сьогодні обговорює "дуже важливі" теми внутрішнього порядку денного.

"Якась там війна в Україні… Це, певно, має когось іншого хвилювати? Їх це не має хвилювати. Як з репутацією? Вони потім зроблять декілька десятків фільмів про Голлівуд, як вони рятують людство. І це все буде простіше", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ змінила тактику атак з енергетики: чи справді б'є ракетами, які гірші за "Кинджали".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини