Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерти спрогнозували "автоматичне" звільнення двох міст - чому Крим стане мишоловкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти спрогнозували "автоматичне" звільнення двох міст - чому Крим стане мишоловкою

Щоб дійти до Криму Україна має атакувати на двох напрямках

11 вересня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Останнім часом саме до півдня прикута основна увага під час контрнаступу ЗСУ. В експертному середовищі все частіше йдеться про те, що Україні реально за осінь розвинути свій успіх щодо деокупування ключових міст півдня – Токмака та Мелітополя. Чи справді це так? Що тоді буде із Кримом? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Експерти спрогнозували "автоматичне" звільнення двох міст - чому Крим стане мишоловкою

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Розумний у гору не піде, розумний гору обійде

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що такі міста, як Токмак та Мелітополь Запорізької області, можуть бути повернені під контроль України за більш короткий час, ніж села Урожайне та Роботине, над яким уже встановлено український прапор.

Експерт заявив, що Роботино було опорним пунктом системи оборони супротивника. Саме тому для ЗСУ було важливо штурмувати цей населений пункт, щоб вибити звідти супротивника та проломити оборону на цьому напрямі фронту. Що ж до міст Токмак та Мелітополь, то, на думку Олега Жданова, українцям немає сенсу їх штурмувати. Росіяни дуже потужно підготувалися до оборони.

"Треба обходити Токмак, перерізати дорогу на Бердянськ, перерізати залізницю і далі планомірно вибивати ворога. Але не штурмувати "в лоб". А при загрозі оточення Токмака... ви ж знаєте, як росіяни: відразу "жест доброї волі", "негативний наступ" — і їх у Токмаку немає. Якщо ми прориваємо третю лінію оборони, і починаємо обхід Токмака, то його звільнення може статися практично в автоматичному режимі, за мінімальних зусиль наших військ… Те саме і з Мелітополем", — висловився Олег Жданов.

Українські військові мають далекобійну зброю та можливість вогневого контролю мостів на окупованих територіях

Військовий експерт Павло Нарожний в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що, як тільки ЗСУ переб'ють логістику росіян на суші, окупанти вимушено відійдуть до Криму, залишаючи цей Токмак і Мелітополь, тим самим опинившись у "мишоловці".

Експерт вважає, що удари українські захисники завдаватимуть систематично за двома напрямками – у бік Мелітополя та Маріуполя, які є логістичними хабами для росіян.

"Два основні напрямки. Перший — це Роботино, тобто пробити лінії оборони, обійти Токмак, тому що я більш ніж впевнений, що його ніхто не штурмуватиме, і дійти до Мелітополя — він логістичний хаб. Другий напрямок наступу — це Старомайорський, Волноваський район — також дійти до Маріуполя і це буде величезний удар по логістиці ворога", — поділився думкою Нарожний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять дії Заходу щодо війни в Україні – чому РФ знову загрожує ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини