Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерти розповіли, чому 9 серпня стався перелом у війні, на який усі так чекали
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чому 9 серпня стався перелом у війні, на який усі так чекали

Росіяни вже самі зрозуміли, що тепер про настання доведеться забути

12 серпня 2022, 16:45 comments1613
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", ще 9 серпня у тимчасово окупованому Криму пролунала серія вибухів на російській військовій авіабазі "Сакі" у Новофедорівці. З того часу не припиняються розмови про те, що те, що сталося, може означати той самий перелом у війні, про який так давно говорять військові експерти, та й самі військові. Чи може бути, що після того, що сталося, Україна перехопить ініціативу у війні, адже раніше про вибухи в анексованому Криму не могло бути й мови? Своєю думкою щодо цього поділилися експерти.

Експерти розповіли, чому 9 серпня стався перелом у війні, на який усі так чекали

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Тепер ми битимемо по російських тилах, скупченнях, штабах, коли ми захочемо і де захочемо

Експерт ГО "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко зазначає, що, якщо говорити про те, що сталося в Новофедорівці, то Україні справді вийшло цікаво посоромитися з ворога. Але мало хто помітив основне.

"Старші 45 років пам'ятають, як нас навчали ще в радянській школі: Сталінград – це початок корінного перелому у Великій Вітчизняній війні. Ось. Там же Червона армія перехопила ініціативу Вермахту. Ну, а після Курської дуги вже остаточно виявилося – Червона армія тепер вирішуватиме, де і коли вона наступатиме. Це називається перехопити стратегічну ініціативу. І ось ми її перехопили. Тепер не ховатимемо наші літаки від можливих ударів – тепер це робитиме ворог", – зазначив експерт.

Він додає, тепер ми битимемо по російських тилах, скупченнях, штабах, коли ми захочемо і де захочемо. Ми вже давно це робимо. Але зараз це стало надто очевидним. Це докорінний перелом у війні, упевнений Бобиренко.

"Війна перетнула свій екватор. Тепер питання, коли саме посиплеться Вермахт, тобто російська армія. Поки що це питання часу. У ворога залишилося два козирі: або жахнути тактичною ядерною зброєю для страху, або оголошувати на росії мобілізацію. І перший та другий кроки для режиму путіна – погані", – зазначив політолог.

Це лише початок нової реальності для росіян

Нардеп "Слуги народу" Єгор Черньов називає те, що сталося в Новофедорівці, прекрасною хрестоматійною комбінацією від нашого командування. Спочатку заманили орків зі сходу та півдня України на правий берег Дніпра. Потім винесли мости. Потім покришили російську ППО та РЕБ. І ось, вишенька на торті – "бавовна" на військовому аеродромі в Саках. Головна база російської авіації у Криму.

"І це лише початок нової реальності для росіян. Дуже раджу повертатися до своїх Клязьм, поки міст цілий. І прибрати по собі в Криму не забудьте, орки. Візит на Тайвань Ненсі Пелосі був сигналом навіть для путіна, що правила у світі змінюються. І, що тепер Україна отримає від США все, що потрібно без огляду на Кремль. Але путін не зрозумів. Що ж, ми пояснили йому все на пальцях. І пояснюватимемо стільки, скільки знадобиться. Поки що не дійде", – висловив нардеп.

Читайте на порталі "Коментарі" — СБУ встановила соратника Кадирова, який особисто брав участь у звірствах на Київщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олег

12 серпня 2022, 16:38

Пройде не менше року перш ніж вони посиплються. Удав доооооовгий. Тож до голови ще не скоро дійде, що хвоста рубаюсь. А м`яса у раши дуже багато, як и зброї для цього м`яса.


Новини