Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерти розповіли, чим викликано загострення на ЗАЕС – чого домагається путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чим викликано загострення на ЗАЕС – чого домагається путін

Росія намагається маніпулювати та шукає запобіжник, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ

10 серпня 2022, 19:52
Поділіться публікацією:

На тлі російських загроз підірвати заміновану Запорізьку атомну електростанцію дедалі більше побоювань, що Кремль, не досягнувши своєї мети в Україні, може піти на повне божевілля. Весь світ бачить, що Росія використовує Запорізьку АЕС для ядерного шантажу України та нападу на українські міста. В ООН вкотре стурбовані. Як може далі розвиватися ситуація та навіщо Росії Запорізька АЕС? Із цього приводу висловилися експерти.

Експерти розповіли, чим викликано загострення на ЗАЕС – чого домагається путін

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

На росії не всі малахольні і всі мають дітей, і всі хочуть жити

Експерт ГО "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко вважає, що в тій ситуації, що склалася від шляху чекати можна чого завгодно. І навіть спроби підриву АЕС.

"Ось вони замінували Енергодар і вже не таючись, зриваючись на фальцет, кричать: я мавпа з гранатою. Щоправда, є одне "але". Погляньте на карту. Енергодар не обов'язково штурмувати, щоб путін звинуватив нас, що це ми підірвали самі. Достатньо наступати на Мелітополь через Василівку та Оріхів та Токмак. А їх залишити осторонь у мішку. Я подивлюся, як замкнуті в оточенні 500 чи тисяча Ванічок зірвуть самі себе, щоб догодити путіну", – зазначив експерт.

Він додає, що США завдяки візиту до Тайваню Пелосі показали Китаю, що шантажу не бояться. Ненсі Пелосі сіла в Тайбеї спокійно. Відбула захід та відлетіла спокійно. А крику було – чи не Третя світова. За фактом принизили Сі перед виборами та показали путіну – шантаж не діє. Принаймні на Штати та Британію – точно. Та ще й Польща, країни Балтії. Так що ризик великий, але на росії не всі малахольні і у всіх є діти. І всі хочуть жити.

Росія розпочала "політичну гру"

Популярний в Україні військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія, ймовірно, замінувала Запорізьку АЕС в Енергодарі. Таким чином Москва шукає спосіб зупинити контрнаступ ЗСУ. Історію навколо Запорізької АЕС Жданов називає "політичною грою Росії".

"Російські окупанти шукають будь-якого запобіжника, щоб зупинити наш контрнаступ. Вони використовують усі, навіть шантаж. Але це лише спроба знайти захист від контрнаступу ЗСУ", – заявив Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ВП відповіли, за яких умов Україна повернеться до переговорів із РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини