Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерти оцінили перспективу просування на Донецьк – про що говорять бої у Опитному
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти оцінили перспективу просування на Донецьк – про що говорять бої у Опитному

Росія може отримати серйозний удар, від якого їй інформаційно буде дуже важко оговтатися

12 вересня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Інформаційний простір підірвала інформація про те, що ЗСУ контролюють частину селища Опитне Донецької області, розташованого між Авдіївкою та окупованим Донецьком, і тепер українська армія знаходиться всього за кілька кілометрів від Донецького аеропорту. Про що свідчить ця інформація? Чи можуть ЗСУ тепер висунутись на Донецьк? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Експерти оцінили перспективу просування на Донецьк – про що говорять бої у Опитному

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Ворог розуміє неприпустимість того, що українська армія може поткнутися вперед і вийти в район Спартака

Військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "РБК-Україна" зазначив, що в самому Опитному тривають бої, але сам факт того, що битви йдуть у цьому населеному пункті, говорить про загрозу окупантам у Донецьку.

“Українська розвідка дуже уважно спостерігає за діями російсько-окупаційних сил. І щойно стало зрозуміло, що у ворога немає достатніх оперативних резервів, наша армія перейшла на цій ділянці фронту у контрнаступ", – розповів Селезньов.

За його словами, супротивник розуміє всю серйозність ситуації. Саме тому після того, як бійці ЗСУ зайшли до Опитного, почала активно працювати російська авіація. Окупанти не можуть допустити, щоб ЗСУ не лише повністю повернули під контроль Опитне, а й просунулися до того ж Спартака, що вже є фактично передмістям Донецька.

Селезньов підкреслює, виходить цікава ситуація – російський диктатор Путін розпочинав так звану "спецоперацію" для захоплення всієї Луганської та Донецької області, а виявилося, що українська армія змогла просунутися у бік Донецька.

Донецьк у квітні 2014 року захопили проросійські бойовики

Експерт з питань нацбезпеки Іван Варченко в ефірі каналу "FreeДом" розповів, що Опитне – це однозначно добрий крок у бік Донецька, якщо наші воїни зможуть закріпитися на досягнутих позиціях.

"2 кілометри від Опитного — Донецький аеропорт. І тут для росіян стоїть дуже великий виклик — вони можуть почати зараз битву за Донецьк. Це зовсім не те, чим РФ годувала своє населення протягом багатьох десятиліть, зовсім не те, чим вона годувала впродовж практично 10 років мешканців Донецької та Луганської областей", – висловився експерт.

Іван Варченко прогнозує, що зовсім скоро ми почуємо про те, що в передмісті Донецька вже йдуть бої. Такі новини стануть серйозним ударом для російської пропаганди, адже треба буде пояснювати такі наслідки так званої "СВО".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять дії Заходу щодо війни в Україні – чому РФ знову погрожує ядерною зброєю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини