Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт: Україна не повинна чекати, коли їй розроблять якийсь план і поставлять перед фактом
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: Україна не повинна чекати, коли їй розроблять якийсь план і поставлять перед фактом

Дуже важливо, щоб Україна розробила мирний план, а західні партнери його затвердили

29 липня 2024, 18:15
Поділіться публікацією:

Українська формула миру є стратегічним напрямком, а план, про який сказав президент Володимир Зеленський, буде документом, який повинен містити конкретні етапи, принаймні якісь часові орієнтири. Про це сказав порталу "Коментарі" голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права", народний депутат Верховної Ради трьох скликань (з п'ятого по сьоме), колишній заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Андрій Сенченко.

Експерт: Україна не повинна чекати, коли їй розроблять якийсь план і поставлять перед фактом

Переговори України і РФ

"Ми не повинні чекати, доки наші партнери за океаном або наші європейські партнери підготують якийсь консолідований план і ми будемо поставлені перед фактом. Тому я вважаю, що цим треба займатися. Я не знаю, який внутрішній зміст цього плану на даному етапі, але я вважаю що це правильний крок. Тобто ми на кожному етапі повинні бути в голові цього процесу", — сказав Сенченко.

За його словами, розробка плану зовсім не означає, що вже восени будуть розпочаті переговори.

"Для цього потрібно зробити чимало нам всередині країни. Для цього потрібно зробити багато Збройним силам України. Багато потрібно зробити нашим партнерам, від яких ми за час початку повномасштабного вторгнення чули багато обіцянок", – зазначив Сенченко.

При цьому він підкреслив, що дуже важливо, щоб партнери України затвердили наш мирний план і поступово почали його активно підтримувати. 

"Не менш важливо, щоб до цього процесу приєднувалися не тільки наші найближчі партнери США та Європейський Союз, а й країни Глобального півдня з якими раніше активно працювала Росія, а зараз не менш активно вже працює Україна. Тому потрібна не тільки формула миру, а й потрібний план який дасть розуміння, як ми намагаємось досягти миру і що буде далі", – підкреслив експерт.

При цьому він визнав, що Росія не збирається припиняти війну і йти на реальні переговори.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що тепер буде з формулою миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини