Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів, що станеться у разі втрати Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, що станеться у разі втрати Авдіївки

Є ризики того, що українські військові можуть відійти з Авдіївки, про це в інтерв’ю «Главреду» розповів військовий експерт Олександр Мусієнко. Проте за його словами, якщо окупанти захоплять місто, то вони не зможуть стрімко піти у наступ

9 лютого 2024, 18:31 comments1283
Поділіться публікацією:

На думку Олександра Мусієнка не можна відкидати ризиків того, що ЗСУ втратять Авдіївку. На цьому напрямку, говорить експерт, ситуація розвивається дуже стрімко, ворог наступає великими силами.

Експерт розповів, що станеться у разі втрати Авдіївки

Ситуація в Авдіївці

Якщо противник задіє сили з інших напрямків, наприклад Бахмутського, то є ризик прориву в Авдіївці.

"Якщо допустити сценарій, за якого ворог може захопити Авдіївку, то це відкриває перед ними певні можливості з точки зору ландшафту. Тому що там рівнини, і нашим силам доведеться утримувати певні рубежі подалі від Авдіївки, щоб не давати ворогові можливості обіймати висоти. Але це не дає росіянам можливості стрімко розвинути наступ і просуватися далі"
, — вважає Мусієнко.

За його словами, після ймовірного захоплення Авдіївки ворог буде надто виснажений, щоби просуватися далі. Це підтверджує ситуація, яка склалася в Бахмуті.

"Росіяни тоді говорили, що після Бахмута підуть на Дніпро, але вони не змогли зайти навіть у Часів Яр"
, — підкреслив військовий експерт.

Саме тому він вважає, що немає ризиків того, що після ймовірної втрати Авдіївки ворог рушить до адмінкордонів Донецької області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що на думку окремих військових експерті, станеться військове диво, якщо в Авдіївці вдасться не пропустити далі росіян.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", росіяни активізували наступальні штурмові дії з північного та з південного флангів та ведуть бої в самій Адіївці. Як відзначив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій, боєзіткнення відбуваються вже не тільки в приватному секторі на півночі міста, але й в межах міської забудови. Задум противника очевидний: він намагається відрізати українські сили від міста, зайшовши між Авдіївським коксохімічним заводом і кар’єром. Там противник спрямовує основний штурмовий натиск на півночі Авдіївки. Речник ОСУВ "Таврія" розповів, що росіяни планують перерізати головну логістичну артерію, щоб організувати оперативне оточення Авдіївки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://glavred.net/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини