Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів, що може захистити харків’ян від регулярних ударів російськими ракетами
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, що може захистити харків’ян від регулярних ударів російськими ракетами

Українцям все ж поки не варто повертатися до Харкова через те, що росіяни постійно його обстрілюють балістичними ракетами С-300 та С-400. Про це в коментарі ТСН сказав військовий експерт Олег Жданов

5 березня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

За словами військового експерта, основна небезпека в тому, що підліт таких ракет, які запускаються з території Росії, дуже маленький. За його словам, ці комплекси знаходяться від міста на відстані 70 км, тому С-300 та С-400 прилітають у Харків за 50 с.

Експерт розповів, що може захистити харків’ян від регулярних ударів російськими ракетами

Ракетний удар по Харкову

Як відзначив Жданов, захистити місто можна було б за допомогою "Залізного куполу", але дуже сумнівно, що Україна його отримає від Ізраїлю, особливо тепер, коли відносини між державами не зовсім склалися.

При цьому військовий експерт додав, що з балістичними ракетами також можуть боротися такі комплекси як Patriot та SAMP/T. Проте, додає він, основна проблема в тому, що час підльоту російських ракет у Харкові дуже малий. Саме тому, на його думку, не факт, що навіть "Патріот" зможе ефективно спрацювати на такій короткій дистанції і перехопити російську балістику. Він підкреслив, що жодна система ППО, окрім "Залізного купола" не здатна реагувати на цілі на таких коротких відстанях.

Разом з тим Жданов відзначив, що навряд росіяни найближчим часом планують операції із захоплення Харкова. За його словами, станом на початок березня росіяни не сформували ударне угрупування, щоб спробувати захопити місто.

Більше того, додає військовий експерт, росіяни на рубежі Бєлгорода самі будують лінію оборони. За його словами, вони зводять щось на кшталт лінії Суровікіна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський не рекомендував харків’янам, які раніше покинули місто, повертатися назад. За його словами, наразі місто не захищене від російських ракетних ударів. Очільник України додав, що як тільки Харків буде достатньо захищеним, то військові надішлють українцям відповідний сигнал.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини