Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт назвав 4 сценарії, як далі протікатиме війна в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав 4 сценарії, як далі протікатиме війна в Україні

Про швидке припинення бойових дій говорити точно не доводиться

25 серпня 2022, 12:20
Поділіться публікацією:

Зважаючи на ту ситуацію, яка складається в Україні, є чотири сценарії того, куди далі поверне війна в нашій країні. Про це в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі" розповів директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

Експерт назвав 4 сценарії, як далі протікатиме війна в Україні

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Експерт зазначив, що перший сценарій – так званий "договірняк". Якесь припинення гарячої фази конфлікту. Такий сценарій Офіс президента категорично відкидає, але є частина союзників на Заході, які такий сценарій цілком допускають і потихеньку до нього підштовхують Україну. Насамперед йдеться про Францію, Німеччину. Схоже історія вже було. Наприклад, війна, що тривала між Північною та Південною Кореями з 25 червня 1950-го по 27 липня 1953-го, не припинилася досі. Мирного договору ніхто так і не підписав. Таку "заморозку" частину західних партнерів Києва цілком припускають.

Віталій Кулик зазначив, що другий сценарій — перелом у війні. Звичайно ж, усі ми віримо, що ця прелома станеться завдяки контрнаступу ЗСУ, після чого більша частина територій на півдні буде деокупована – і потім вже відбудеться початок переговорів.

За словами експерта, є третій сценарій – спроба Кремля жорстко підняти ставки. Наприклад, Москва може наважитися на теракт на Запорізькій АЕС, новий наступ на Київ, масовані обстріли. Зі стартом опалювального сезону – удари по критичній інфраструктурі, що його забезпечує. Тобто, за ТЕЦ, можливо, газотранспортною системою. Все це Кремль робитиме, щоб силою змусити владу України сісти за стіл переговорів на умовах РФ.

Четвертий сценарій Віталію Кулику бачиться найсприятливішим із усіх. Він полягає в тому, що війна затягується і Росія поступово втягується в інтенсивніший конфлікт, що обов'язково призведе до "точки суперкрихкості", коли РФ почне розвалюватися. Вбивство Дарії Дугіної експерт називає першим сигналом, що від цього сценарію ми не такі вже й далекі, як може здатися на перший погляд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія дуже сповільнила темпи наступу на Україну: у розвідці дізналися причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини