Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт: На відміну від Росії Захід має чіткі лінії дедлайну війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: На відміну від Росії Захід має чіткі лінії дедлайну війни в Україні

Росії немає змісту поспішати у війні з Україно, поки вона повністю не захопить всі ті області, на які вказував Дмитро Пєсков, відзначає у Фейсбуці політтехнолог Олексій Голобуцький. Втім, додає він, у Заходу є свої дедлайни

25 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Політтехнолог Олексій Голобуцький відзначив, що доволі популярною є думка про те, що зараз в Україні відбувається початок ескалації у війні з Росією, який триватиме від двох місяців до півроку.

Експерт: На відміну від Росії Захід має чіткі лінії дедлайну війни в Україні

Війна в Україні

При цьому експерт вважає, що наївно розраховувати на такі короткотермінові плани російського диктатора, адже у нього все добре, адже він закріпив свій режим на 12 років (два терміни по 6 років). Тобто, додає політтехнолог, якщо він не помре, то може спокійно правити до 83 років. Тому йому немає змісту розмінюватися на щось коротке довжиною у два чи три місяці.

Окрім того, додає Голобуцьки, у російського диктатора все добре і тому, що росіяни жодним чином не виступають проти війни.

"Їх не розчарує ні затягування війни, ні втрата ще півмільйона тушок, ні евакуація з "БНР", ні перехід реальності в режим щоденних повідомлень про вибухи, ні "Крокус" неясної етіології"
, — додає експерт.

При цьому він підкреслює, що на відміну від Росії у Європи і США якраз є чіткі лінії дедлайнів, адже у них на носі вибори, а їх виборці мають різні політичні переконання.

Експерт вважає, що росіяни почали бити по українській енергетиці, оскільки отримали "вікно можливостей", поки Європа нарощує свої оборонні потужності.

"Путін так само як інші бачить пряму кореляцію кількості снарядів і успіхів ЗСУ. Якщо Росія дійсно має плани подальшого наступу, то абсолютно логічна ескалація, поки в нас дефіцит снарядів і зброї"
, — додав Голобуцький.

При цьому він нагадав, що цю саму логіку підтвердив і речник російського диктатора Дмитро Пєсков, який заявив, що поки не буде повністю захоплено 4 області України – сенсу закінчувати війну немає.

В будь-якому випадку, відзначає експерт, коли ми розмірковуємо про тактику і стратегію Росії, ми виходимо з найгіршого для України сценарію, і саме такий сценарій бажаний для Путіна. А ми, своєю чергою, сподіваємось на найгірший сценарій для Росії: що в неї ось-ось закінчаться літаки, техніка, люди, гроші, але цей сценарій геть не обов’язково що справдиться.

"Реалії міняються, ми їх міняємо. Тож прогнози і "все пропало, нас зруйнують за 2-3 місяці", і "лишилось витримати 2-3 місяці, і тоді Росія відступить" однаково безпідставні"
, — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Дмитро Пєсков заявив про те, що РФ зараз знаходиться у стані війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини