Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-командувач ЗС США визнав, що його прогноз щодо виходу України на рубежі 24 лютого провалився
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-командувач ЗС США визнав, що його прогноз щодо виходу України на рубежі 24 лютого провалився

Бен Ходжес у своєму прогнозі враховував передачу далекобійних ракет ATACMS, але цього не сталося

16 січня 2023, 09:35 comments12181
Поділіться публікацією:

У низці своїх інтерв'ю колишній командувач Збройних сил США в Європі Бен Ходжес стверджував, що Україна має чудові шанси як мінімум вийти на рубежі 24 лютого вже до кінця 2022 року. Але тепер уже очевидно можна сказати, що цього не сталося і не станеться найближчим часом через дві причини. Як повідомляє портал "Коментарі", свою думку Ходжес висловив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Екс-командувач ЗС США визнав, що його прогноз щодо виходу України на рубежі 24 лютого провалився

Бен Ходжес. Фото: з відкритих джерел

Американський генерал зазначив, що перша причина, чому ВСУ не вдалося суттєво просунутися, деокупувавши свої території – це відсутність у української армії далекобійних ракет ATACMS.

Бен Ходжес підкреслив, коли він робив оптимістичні прогнози щодо наближення успіхів української армії, то він вважав, що США точно передадуть Україні ATACMS, можливо, без зайвого афішування цього, але так не сталося.

Друга причина, чому ЗСУ не вийшли на рубежі 24 лютого 2022 року – це кількість жертв серед загарбників, на яку пішло російське керівництво. Кремль показав, що він готовий просто закидати позиції ЗСУ гарматним м'ясом, не побоюючись, що втрати зростуть у рази.

"Також я не передбачав кількості сил, якими Росія готова пожертвувати в Бахмуті і навколо нього", — зазначив Ходжес.

За його совами, якщо Україна не отримає тієї зброї, яка просить, то перемогти Росію буде неможливо, війна затягнеться на дуже довгий термін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай виступив проти поставок Заходом зброї Україні: у Києві відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини