Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-командувач військами США на Європі розповів, як ЗСУ через кілька місяців повернуть Маріуполь
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-командувач військами США на Європі розповів, як ЗСУ через кілька місяців повернуть Маріуполь

Повернення Маріуполя та "сильна втома" Кримського мосту можуть створити для росіян пастку в Херсоні та Криму, вважає генерал Ходжес

15 жовтня 2022, 15:55 comments2375
Поділіться публікацією:

Потенційно значуща перемога України на півдні країни стане можливою за кілька місяців завдяки ситуації з Кримським мостом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив колишній командувач Сухопутних військ США на Європейському континенті генерал-лейтенант Бен Ходжес в інтерв'ю телеканалу "Еспресо".

Екс-командувач військами США на Європі розповів, як ЗСУ через кілька місяців повернуть Маріуполь

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Вибух на Кримському мості та його серйозне пошкодження став дуже важливим у цій війні. І тут уже не так важливо, хто стоїть за цим вибухом і як його виконали.

На думку Бена Ходжеса, сьогодні люди, які очолюють Генштаб ЗСУ, перебувають на своєму місці, і вони роблять хорошу роботу. При цьому у відкритий інформаційний простір зі зрозумілих причин не потрапляє все те, що вони роблять і тим більше те, що вони планують.

Генерал-лейтенант заявив, що виходячи з того, що відбувається на фронті, можна побачити, наскільки вразлива російська оборона.

Бен Ходжес вважає, що з Кримським мостом, а точніше з його знищенням складно масштабний контрнаступ українських військ та повернення своїх територій, але не лише про Крим. Після того, як українці вже серйозніше зруйнують Кримський міст, вони зможуть повернути Маріуполь. У такому разі, втративши сухопутний коридор на південь України, російські війська в Херсоні та Криму просто опиняться в пастці. Тому потенційно більшу перемогу Україна зможе здобути на південному напрямку, якщо вирішить питання з Кримським мостом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Херсоні гуляйтери скаржаться, що наступ ЗСУ триває, радить швидше вивозити дітей "відпочити" поки що до Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини