Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-глава розвідки розповів, чи справді ЗСУ вдалося зупинити просування РФ на Покровськ
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава розвідки розповів, чи справді ЗСУ вдалося зупинити просування РФ на Покровськ

Екс-глава розвідки розкрив новий маневр військ Росії

7 вересня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Українські воїни зуміли зупинити поступ російських окупаційних військ на Покровському напрямку фронту, знищивши величезні сили ворога. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "24 канали" розповів генерал армії, колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Екс-глава розвідки розповів, чи справді ЗСУ вдалося зупинити просування РФ на Покровськ

Бої за Покровськ. Фото: з відкритих джерел

Колишній глава української розвідки зазначив, що половина з усіх втрат РФ припадає саме на Покровський і Торецький сектори.

Він додав, що у зв'язку зі ситуацією, що склалася, росіяни перемістилися на південь до Вугледару, щоб спробувати створити передумови флангових атак і оточення окремих українських підрозділів.

"Ворога дійсно зупинили на підступах до Покровська, але він перемістив свої ресурси на південь і намагається наступати там... Окупанти хотіли створити ширший фронт для наступальних операцій. Обійти Покровськ, штурмуючи місто. Ми не даємо цього зробити. Знаємо цей маневр. Бої складні, але позиції стабілізувалися", — заявив Микола Маломуж.

Зазначимо, раніше видання "Forbes" повідомляло, що Сили оборони України проводять контратакуючі дії біля Покровська, у бік якого російські окупанти просуваються вже тривалий час із постійними штурмами. Підкріплення могло допомогти ЗСУ змінити тенденцію наближення ворога до міста.

За інформацією американського видання, у певних контратаках неподалік Покровська можуть брати участь як мінімум бригада Національної гвардії України "Кара-Даг", 12-а "азовська" бригада та 93-та механізована бригада ЗСУ. Ефектом їх дій є уповільнення чи невеликий відкат росіян у цьому напрямі.

Водночас Forbes не радить "очікувати миттєвих кардинальних змін" навколо Покровська.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини