Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-глава ЦРУ назвав ключову причину, чому ЗСУ провалили літній наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава ЦРУ назвав ключову причину, чому ЗСУ провалили літній наступ

Петреус каже, що для прориву оборони, яка була на півдні, ЗСУ потрібно було отримати перевагу в повітрі та ще "багато чого"

2 грудня 2023, 11:50 comments3304
Поділіться публікацією:

Українська армія не змогла досягти значного прориву, на який "усі сподівалися" під час літнього контрнаступу через недостатню кількість військової допомоги від західних союзників, насамперед американських. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив колишній директор ЦРУ Девід Петреус, пише "Голос Америки".

Екс-глава ЦРУ назвав ключову причину, чому ЗСУ провалили літній наступ

Колишній директор ЦРУ Девід Петреус

"Були затримки з військовою допомогою українцям, наші танки тільки недавно дісталися їм. Була затримка у прийнятті рішень щодо Abrams, затримки з схваленням Leopard, ми затримали рішення про касетні боєприпаси, які могли бути дуже корисні, системи ракет більшого радіусу дії для реактивних систем залпового вогню, і, нарешті, літаки західного зразка", — сказав Петреус.

За його словами, для прориву тієї оборони, яка була на півдні, Силам оборони потрібно було отримати перевагу в повітрі та ще багато чого. Проте, каже екс-директор ЦРУ, Захід "не дав цього українцям".

Девід Петреус також заявив, що країни-союзники є відповідальними за рішення російського диктатора Володимира Путіна розпочати повномасштабне вторгнення на територію України.

"Думаю, що одна з причин, чому Путін вирішив, що йому вдасться уникнути відповідальності за вторгнення в Україну, полягає в тому, що після окупації Криму ми не вжили достатніх заходів", – резюмував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський розповів, чому план літнього контрнаступу так і не вдалося реалізувати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – екс-глава Генштабу ЗСУ пояснив, чому Україні треба переходити в оборону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини