Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-генсек НАТО розповів, чому Україна незабаром може втратити підтримку США
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-генсек НАТО розповів, чому Україна незабаром може втратити підтримку США

Політик, який має проросійську риторику, може саботувати допомогу Києву у війні, вважає Андерс Фог Расмуссен.

15 березня 2023, 15:39 comments5586
Поділіться публікацією:

Повернення в президентське крісло США Дональда Трампа може спричинити велику проблему для України. Як передає портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю Politico висловив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Екс-генсек НАТО розповів, чому Україна незабаром може втратити підтримку США

Андерс Фог Расмуссен. Фото: з відкритих джерел

Расмуссен вважає, що для зменшення підтримки України Трампу навіть не потрібно вигравати президентські перегони. Достатньо перемогти у внутрішньому праймеріз Республіканської партії. Ставши новим лідером республіканців Дональд Трамп, може зруйнувати двопартійний фронт на користь України.

За словами Андерса Фог Расмуссена, його особисто насторожили слова Трампа про події, що відбувалися та відбуваються в Україні. Наприклад, Трамп називав Путіна видатним стратегом у перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, а потім робив заяви, що Україні слід погодитися з пропозицією Кремля і відмовитися від частини своєї території в обмін на світ.

Расмуссен упевнений, що політика Трампа щодо України означала б "капітуляцію".

"Я називаю це геополітичною катастрофою, якщо Трампа висунутий, оскільки його вплив у кампанії був би руйнівним. Це наблизило б жахливі ідеї Трампа до мейнстріму і ускладнило отримання підтримки Конгресу для війни", — зазначає Расмуссен.

Данець додає, що згідно з соціологічними опитуваннями в США відчувається ослаблення підтримки України. Балотування Трампа може ще більше посилити цей процес.

"Той простий факт, що його думки звертаються до певного елементу, певного сегменту американської громадськості, підштовхне американську політику до неправильного напряму", — каже Расмуссен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні розповіли, коли цього року на Україну чекає найважча боротьба.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи продовжать США польоти над Чорним морем після того, як було збито дрон-розвідник. Джон Кірбі зняв інтригу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

15 березня 2023, 16:17

"В обмін на світ" ))) таким є переклад роснаративу "в обмен на мир" Журналісти - будьте професіоналами. Поважайте себе.

Віктор

15 березня 2023, 16:15

Назва статті не відповідає змісту. Вона штучно створює поразницькі настрої. Сама стаття є перекладом з російської. Переклад навіть не вичитаний. Якщо цей коментар залищиться у відкритому доступі я залюбки вкажу на російські наративи та помилки у перекладі, коли навіть втрачується сенс викладеного. Читачі - не підпадайте під вплив мразоти. Тримаймо стрій )

Ігор

15 березня 2023, 16:04

Республіканці завжди розгрібають ту шкоду, яку роблять демократи. Треба визнати діяльність демократів США такою, що є шкідливою для світу. Вони ніколи не могли обрати собі в друзі гідних керівників. Як не Сталіна то Зе чи Бен Ладена, Піночета іншу погань. От і отримують копняків на Кубі Кореї В'єтнамі Афганістані Венесуелі Лівії тощо.


Новини