Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-генсек НАТО пояснив, чому Захід має тримати Україну на першому місці на порядку денному
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-генсек НАТО пояснив, чому Захід має тримати Україну на першому місці на порядку денному

Екс-генсек НАТО Джордж Робертсон закликав країни Заходу зрозуміти, що Путін не зупиниться в Україні

27 січня 2024, 12:30 comments2363
Поділіться публікацією:

Колишній генсек НАТО та екс-міністр оборони Великобританії Джордж Робертсон закликав збільшити допомогу Україні та наростити виробництво зброї та боєприпасів. Як передає портал "Коментарі", таку заяву він зробив в інтерв'ю Sky news.

Екс-генсек НАТО пояснив, чому Захід має тримати Україну на першому місці на порядку денному

Джордж Робертсон. Фото: з відкритих джерел

Джордж Робертсон підкреслив, що прем'єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак має взяти на себе відчутні багаторічні зобов'язання щодо України перед агресією Росії.

"Ми маємо тримати Україну на першому місці на порядку денному, тому що вони борються за нас там. Я хочу багаторічних зобов'язань, єдине, до чого прислухається Кремль, це скільки років ми будемо з українцями", — пояснив Робертсон.

За його словами, російське вторгнення повністю порушило міжнародний лад. Екс-генсек НАТО переконаний, що якщо Путіну вдасться поглинути країну з 44 мільйонами людей просто в самому серці Європи, то він не зупиниться.

"Тому вони воюють за нас, і тому я вважаю, що нам потрібно нарощувати виробництво зброї та боєприпасів у цій країні (Британії), щоб переконатися, що вони отримають обладнання, яке їм потрібне зараз", — підсумував Робертсон.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак підписали історичну Угоду у сфері безпеки між нашими країнами. Великобританія стала першою із "Великої сімки", хто зробив це після відповідних домовленостей саміту НАТО у Вільнюсі у липні-2023. І хоча ця Угода, яка, ймовірно, працюватиме до вступу України до НАТО, не містить зобов'язання Великобританії воювати на боці нашої країни, там є чимало пунктів, які допоможуть зміцнити нашу обороноздатність. Як оцінюєте цей документ, чому з'явився саме зараз? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини