Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-генерал НАТО очікує на перемир'я між Україною та Росією: названі терміни та умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-генерал НАТО очікує на перемир'я між Україною та Росією: названі терміни та умови

Колишній генерал НАТО очікує перемир'я у війні Росії проти України у 2023 році

2 січня 2023, 15:15 comments1450
Поділіться публікацією:

Наприкінці 2023-го року бойові дії між Україною та Росією припиняться, тому жодна зі сторін не зуміє досягти очікуваних успіхів на полі бою. У результаті сторони зрозуміють безперспективність продовження війни, буде підписано перемир'я. Як передає портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю газетам медіагрупи Funke висловив колишній генерал Бундесверу та НАТО Ганс-Лотар Домрезе очікує на припинення вогню в агресивній війні Росії проти України наприкінці цього року.

Екс-генерал НАТО очікує на перемир'я між Україною та Росією: названі терміни та умови

Ганс-Лотар Домрезе. Фото: з відкритих джерел

"Я чекаю на перемир'я на початку літа, коли про це скажуть обидві сторони: "Тепер це більше не має сенсу". Припинення вогню настане десь у 2023 році", — зазначив Домрезе.

За його словами, є всі підстави говорити, що між лютим та травнем виникне ситуація, "у якій обидві сторони зрозуміють, що вони нікуди не рухаються". Це має стати першим сигналом, що треба сідати за стіл переговорів та включати усі дипломатичні механізми.

При цьому Домрез попередив, що перемир'я – це не світ. Отже, жодна із сторін не дасть гарантій, що бойові дії припиняться на тривалий період. Вогонь може бути припинено, доки йдуть переговори, які займуть дуже багато часу. Цілком можливо, що посередником на переговорах виступить Генеральний секретар ООН Гутерріш, президент Туреччини Ердоган чи прем'єр-міністр Індії Моді.

Колишній генсек НАТО вважає, що досягнення рішення можливе лише за умови, що воно буде прийнятним для обох сторін, "навіть якщо Путін дійсно хотів би мати всю Україну, а Зеленський хотів би знову звільнити всю Україну". Як можливе рішення, екс-генерал назвав "відмову Зеленського від вимоги негайної реінтеграції таких територій, як Крим, в Україну – можна було б домовитися про перехідний період".

Читайте також на порталі "Коментарі" — головні внутрішні зміни в Україні в 2022 році — яких очікувати в 2023-му.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини