Головна Новини Суспільство Війна з Росією Єгипет відреагував на інформацію про таємні поставки 40 тис. ракет до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Єгипет відреагував на інформацію про таємні поставки 40 тис. ракет до Росії

У секретних документах, які були злиті в мережу повідомлялось, що Єгипет готується відправити зброю до Росії. У африканській країні заперечують таку інформацію.

11 квітня 2023, 19:20 comments2109
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Єгипетський чиновник заперечує інформацію про можливі поставки 40 тис. ракет для Росії, яку раніше оприлюднило видання The Washington Post використовуючи документи розвідки США, що були злиті в мережу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Єгипет відреагував на інформацію про таємні поставки 40 тис. ракет до Росії

Президент Росії та президент Єгипту. Фото: Alexei Druzhinin/AP

За даними The Washington Post секретний документ, що потрапив у мережу містить розмови між президентом Абдель Фаттах Ас-Сісі та військовими. У цих записах американської розвідки йшлося про те, що президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі дав наказ офіційним особам не розголошувати про виробництво та поставки зброї до Росії, з метою уникнення проблем з Заходом. Таке рішення у керівництві Єгипту нібито прозвучало у лютому. Згідно зі злитими документами Єгипет мав передати Росії 40 тис. ракет та іншу техніку.

Неназваний єгипетський чиновник назвав оприлюднену інформацію абсурдом та наголосив, що Єгипет дотримується "збалансованої політики" між усіма сторонами. Така заява вийшла у виданні Al Qahera News, яке тісно пов'язане з урядом країни. Після чого інформація з'явилась на інших державних платформах.

Цікаво, що Єгипет є одним із найбільших у світі отримувачів військової допомоги США. Сполучені Штати щороку надають африканській країні 1,3 мільярда доларів військового фінансування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США готує покарання для Угорщини: націлились на осіб з уряду Орбана.

Також "Коментарі" писали про британського експерта, який озвучив про тривожні зміни, які мають відбутись найближчими днями. За його словами українська армія найближчими днями може покинути Бахмут через проблеми з дорогою, яку можуть захопити російські сили.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини