Головна Новини Суспільство Війна з Росією Є загроза, що Україна втрачатиме території. Експерт розповів, як цьому завадити
commentss НОВИНИ Всі новини

Є загроза, що Україна втрачатиме території. Експерт розповів, як цьому завадити

Є реальна загроза того, що Україна продовжить втрачати свої території, заявив в коментарі Телеграфу військовий експерт Олег Жданов. За його словами, ЗСУ терміново потрібно багато танків, передає портал «Коментарі»

20 лютого 2024, 17:06 comments1404
Поділіться публікацією:

Якщо найближчим часом країни Заходу не почнуть нарощувати темпи і обсяги військової допомоги Україні, то ймовірно доведеться говорити про збереження небезпечної тенденції втрати територій, підкреслив Олег Жданов. При цьому, він виразив впевненість, що насправді партнерам України бракує не техніки, яку можна передати ЗСУ, а політичної волі.

Є загроза, що Україна втрачатиме території. Експерт розповів, як цьому завадити

Олег Жданов

При цьому Жданов вважає, що обіцяні Україні американські винищувачі F-16 не обов’язкового покращать ситуацію на фронті. Для їх успішного застосування сухопутні війська повинні мати необхідне озброєння. В іншому випадку винищувачі використовуватимуть в оборонній стратегії.

"Літаки без танків перемогти нам не допоможуть",
— заявив Олег Жданов.

Експерт підкреслив, на складах у Сполучених Штатів знаходяться 4 тисячі танків Abrams.

"Що заважає президенту без всяких фінансувань і зміни законів дати розпорядження Про передачу їх Україні? Відповідні механізми існують",
— підкреслив військовий експерт.

При цьому експерт підкреслив, що деякі труднощі з озброєнням виникають і у Росії, проте вона їх вирішує. Наприклад, окупанти почали процес відновлення танків Т-55 і все йде до того, що ЗСУ побачать на полі бою Т-34.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, на думку ветерана війни Олексія Гетьмана, росіяни на фронті активно користуються "вікном можливостей", яке відкрилося для них з кількох причин. Першою причиною є власне зміна військового командування в Україні.

Портал "Коментарі" розповідав, що військовий оглядач Олександр Коваленко також вважає, що росіяни вирішили скористатися "вікном можливостей" на фронті, адже Сили оборони зазнають гострого дефіциту боєприпасів. За його словами, очікувана оперативна пауза після взяття окупантами Авдіївки не настала. Коваленко каже, що користуючись цією слабкістю та тотальним домінуванням тактичної авіації, яка застосовує КАБи без обмеження, російські окупаційні війська промацують і продавлюють практично всю лінію фронту. При цьому він теж вважає, що такі дії не призведуть до суттєвого прориву фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ooo

20 лютого 2024, 17:43

Как вы заебали своими экспертами Неужели этого пидара эксперта Жданова нельзя как нибудь заткнуть вместе с писаками


Новини