Головна Новини Суспільство Війна з Росією Є загроза пошкодження станції: МАГАТЕ закликало зупинити обстріли ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Є загроза пошкодження станції: МАГАТЕ закликало зупинити обстріли ЗАЕС

За даними МАГАТЕ, постійні обстріли станції можуть призвести до "радіологічних наслідків"

6 вересня 2022, 19:24
Поділіться публікацією:

Обстріли на  Запорізькій  атомній електростанції слід  негайно зупинити, адже їх наслідки  несуть загрози  ядерній безпеці цього важливого атомного об’єкта.

Є загроза пошкодження станції: МАГАТЕ закликало зупинити обстріли ЗАЕС

Запорізька АЕС (фото з відкритих джерел)

Про це повідомили під час  звіту представники місії МАГАТЕ, які оприлюднили його після того, як побували на Запорізькій атомній електростанції.

 Представники  МАГАТЕ наводять дані, які свідчать, що постійний обстріл атомної електростанції може  призвести до "радіологічних наслідків, що мають велике значення для безпеки".

"МАГАТЕ рекомендує негайно припинити обстріли на майданчику і в її околицях, щоб уникнути подальшої шкоди станції і пов'язаним з нею об'єктам, гарантувати безпеку обслуговуючого персоналу і зберегти фізичну цілісність для підтримки безпечної і надійної роботи", — наголосили, виступаючи зі звітом, представники агентства.

Зараз представники місії МАГАТЕ наголошують, що аби зовсім зупинити  обстріли  електростанції, має бути погодження керівництва України та РФ для  того, щоб  створити  "охоронну  зону  ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що експерти проаналізували візит МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. Політолог, викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, експерт з міжнародної політики Петро Олещук акцентує, що Україна за підтримки партнерів зробила все необхідне, щоб місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку атомну станцію та зафіксувала реальну ситуацію. Петро Олещук нагадує, що перед поїздкою місії на станцію президент Володимир Зеленський зустрівся із її членами, включаючи керівника МАГАТЕ. Було домовлено про дві ключові речі: 1) місія має супроводжуватися незалежними журналістами (в т.ч. зі світових ЗМІ); 2) МАГАТЕ має працювати над демілітаризацією станції. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини