Головна Новини Суспільство Війна з Росією Є 4 кроки, які Європа має зробити для перемоги України: чому на США надії вже немає
commentss НОВИНИ Всі новини

Є 4 кроки, які Європа має зробити для перемоги України: чому на США надії вже немає

Надії на США залишається дедалі менше, тому доля України залежить від найближчих сусідів

22 лютого 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

Дедалі очевиднішим стає те, що Україна зможе найближчим часом розраховувати виключно на допомогу Європи, а США продовжать і надалі робити заяви про підтримку українського народу, але дії й надалі будуть поставлені на паузу. Які кроки має зробити Європа, щоб допомогти Україні перемогти? Чому нам уже час мати "план Б"? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Є 4 кроки, які Європа має зробити для перемоги України: чому на США надії вже немає

Війна в Україні. Фото: Міноборони України

Європі час переглянути свою позицію

Заступник директора Центру європейських реформ, колишній британський дипломат Ян Бонд на сторінках авторитетного видання Time висловив думку, що є 4 речі, які Європа має зробити заради української перемоги.

По-перше, вважає експерт, настав час припинити говорити, що Європа підтримуватиме Україну "скільки буде потрібно", а час почати говорити, що вона підтримуватиме Україну "скільки б не знадобилося". Це не війна, яку Європа може дозволити собі програти, і її розповідь для внутрішньої та зовнішньої аудиторії має це відображати.

Ян Бонд також закликає серйозніше взятися за антиросійські санкції, щоб Росія не могла отримувати західні компоненти, технології та верстати для військового виробництва та не могла отримувати надприбутки від експорту нафти для фінансування війни.

По-третє, аналітик закликав "спустошити арсенали Європи" і передати Україні зброю, яка припадає пилом на складах у країнах, яким зараз нічого не загрожує.

"Нема сенсу зберігати запаси зброї та боєприпасів на чорний день. Негода вже накрила Україну. Наприклад, країни НАТО мають понад 2000 танків Leopard 2, але лише близько 130 передано Україні. Близько 14 з більш ніж 200 британських танків Challenger 2 були відправлені аналогічним чином" , – висловився експерт.

По-четверте, Ян Бонд закликав негайно використати 300 мільярдів доларів заморожених російських активів для економічної підтримки України.

Українське питання використовуватимуть якнайдовше

Дипломат Руслан Осипенко в ефірі Ранок.LIVE заявив, що настав час зняти рожеві окуляри, сподіваючись, що США точно не залишать Україну. Не варто бути надто оптимістичним щодо голосування за допомогу для України. У такому разі слід мати запасний план, впевнений дипломат.

"Якщо вони не можуть проголосувати за свої кошти, щоб продовжилася робота Кабінету, це означає, що там іде політична боротьба не на життя, а на смерть. Використовуються якісь важелі, щоб завдати поразки демократам, чинному Кабінету. Це означає, що українська питання використовуватимуть якнайдовше", — сказав Осипенко, говорячи про ситуацію в США.

Він зазначив, що у такій ситуації навряд чи проголосують за допомогу для України. За словами експерта, вона якщо й буде, то лише у скороченому складі. У зв'язку з цим варто мати власний запасний план.

"Не потрібно розраховувати на цю допомогу. Вона якщо буде, то у скороченому складі. Максимум, що можуть дати – гроші на боєприпаси", — сказав Осипенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — від чого залежить подальший результат у війні: які проблеми вирішити Україні з союзниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини