Головна Новини Суспільство Війна з Росією Джо Байден пообіцяв Україні передати сучасні системи ППО після ракетних ударів Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Джо Байден пообіцяв Україні передати сучасні системи ППО після ракетних ударів Росії

Президент США надасть Україні сучасні системи протиповітряної оборони.

10 жовтня 2022, 23:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським повідомив, що готовий передати якісні та передові системи проти повітряної оборони для захисту українських територій. Про це повідомляє видання Independent з посиланням на Білий Дім.

Джо Байден пообіцяв Україні передати сучасні системи ППО після ракетних ударів Росії

Джо Байден пообіцяв Україні передати сучасні системи ППО. Фото з відкритих джерел

Американський президент засудив удари російськими ракетами по українських містах, також Джо Байден висловив своє співчуття сім’ям загиблих та постраждалим від бездумних атак РФ.

Лідер США наголосив, що готовий і надалі підтримувати Україну у війні проти Російської Федерації, тому Америка надасть сучасні системи ППО. Такі протиракетні системи оборони мають забезпечити кращий захист українських міст та зменшити кількість жертв від російських атак. Такі слова президента США були озвучені під час вечірньої телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

10 жовтня Російська Федерація запустила по території України 84 ракети, з яких силами українських військ було збито 43. Окрім того, РФ намагалась завдати численні удари іранськими дронами. Більшість снарядів, що долетіли завдали ударів по критичній енергетичній інфраструктурі, а також цивільних об'єктах. серед яких були школи, житлові будинки, будинки культури та інше. Станом на вечір 10 жовтня відомо про 14 загиблих внаслідок російської терористичної атаки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український волонтер Сергій Притула спільно з блогером Сергієм Стерненком відкрили збір грошей на безпілотні дрони-камікадзе. Сам збір був присвячений помсті росіянам за жахливі удари 10 жовтня. Усього за кілька годин з моменту запуску акції Сергій Притула повідомив, що українці задонатили понад 200 млн гривень.

Також "Коментарі" писали про 854 шахтарі, які застрягли під землею. Така ситуація виникла через знеструмлення в Кривому Розі внаслідок російських ракетних ударів. Наразі триває рятувальна операція по звільненню шахтарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини