Головна Новини Суспільство Війна з Росією Два місяці боїв у Курській області: підраховані втрати України та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Два місяці боїв у Курській області: підраховані втрати України та Росії

Аналітик розвідки на основі відкритих джерел підрахував втрати військової техніки України та Росії в Курській області.

сьогодні, 15:00 comments2320
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Протягом двох місяців боїв у Курській області військові втрати України та Росії продовжують зростати. Канадський OSINT-аналітик Naalsio підрахував втрати військової техніки обох сторін, повідомляючи про деяку перевагу російських військових.

Два місяці боїв у Курській області: підраховані втрати України та Росії

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Згідно з підрахунками Naalsio, станом на 1 жовтня Україна втратила 208 одиниць техніки, зокрема 150 бронемашин та 19 танків. З них за два місяці боїв у Курській області була знищена 141 одиниця української військової техніки, решта пошкоджена або покинута на полі бою. Ворог захопив 26 одиниць української техніки.

Російська армія втратила у Курській області 134 одиниці військової техніки, серед яких найбільше бронемашин — 41 одиниця, а також 33 транспортні засоби та 22 танки. Сили ЗСУ знищили 89 одиниць російської техніки, зокрема два вертольоти, і захопили 21 одиницю військового обладнання противника.

Загальний рахунок втрат у військовій техніці під час бойових дій у Курській області становить 208 проти 134 на користь російських військ. Ці дані базуються на відкритих джерелах і можуть бути неповними, адже реальні втрати обох сторін можуть бути вищими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки військової техніки втратила Україна та Росія за перший місяць боїв у Курській області. За підрахунками аналітиків, загальний рахунок втрат становить 71 проти 106 на користь Росії. Таким чином за другий місяць боїв у Курській області втрати близькі до попереднього — 63 проти 102.

Також "Коментарі" писали про українських партизанів, які зробили диверсію на Курщині — росіяни отримали перешкоди для логістики зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини