Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Думали, восени будемо в Криму": військові назвали головні складнощі контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Думали, восени будемо в Криму": військові назвали головні складнощі контрнаступу

У ЗСУ наголошують - контрнаступ - це не спринт, а марафон

8 серпня 2023, 17:12
Поділіться публікацією:

Українські захисники зізнаються, що плани щодо контрнаступу вже серйозно коригуються, насамперед через те, що військові під час просування стикаються на полі бою із запеклим опором росіян, у яких велика кількість артилерії та живої сили. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New York Times, де цитують заяви українських захисників.

"Думали, восени будемо в Криму": військові назвали головні складнощі контрнаступу

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Командир одного з батальйонів, які беруть участь у контрнаступі, заявив, що багато хто сподівався, що вже восени український прапор буде майоріти над Кримом, такий був настрій у бійців. Тепер можна сказати, що за кожним метром звільненої української території багато зусиль і часу.                                                                                   

"Ми маємо зробити це швидко. Багато хто думав, що це буде дуже швидко і восени ми будемо в Криму. Але кожен метр лінії дуже складний. Це не спринт. Це марафон", – розповів український військовий.

В українській армії кажуть, що поки Україна зміцнювалася за рахунок підготовки особового складу на тренуваннях за кордоном та чекаючи на таке необхідне озброєння, росіяни також часу даремно не втрачали. Вони зуміли збудувати ешелоновану оборону.

Військові вважають, що спочатку було невірно думати, що контрнаступ буде швидким та легким. При цьому бійці ВСУ додали, що коли командування знайде слабке місце, через яке захисники зможуть прорватися, вони це зроблять швидко і професійно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому контрнаступ ЗСУ справді відстає від графіка – що найскладніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 серпня 2023, 17:12

Ми раніше теж повірили що будуть реформи боротьба з корупцією та олігархами. Хто ж знав що обрали найбільших мародерів Всесвіту. Потім вірили що ворог воює саперними лопатками та танками яким 70 років. Ще багато розчарувань попереду саме така в нас перспектива.


Новини