Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дуда назвав єдину надію на перемогу України
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда назвав єдину надію на перемогу України

Президент Польщі вважає, що поразка України у війні проти Росії призведе до розширення війни на інші країни.

22 січня 2024, 12:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда вважає допомогу від Сполучених Штатів Україні є єдиним можливим варіантом для перемоги над Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Дуди телеканалу Fox News.

Дуда назвав єдину надію на перемогу України

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Під час розмови з американськими журналістами Дуда прокоментував процеси, які відбуваються в Конгресі США, де постійно відкладається голосування за пакет допомогу Україні. Президент Польщі вважає, що допомога Україні не лише єдиний варіант перемоги, а й засіб, який зменшить розширення російської агресії на інші країни.

"Тепер, якщо РФ виграє цю війну та нападе на іншу країну, це означало би ризик ще однієї великої війни в Європі. Тож лише США можуть допомогти уникнути спалаху такої війни, надаючи підтримку Україні", – сказав Анджей Дуда.

Нагадаємо, що Конгрес США не може проголосувати за пакет допомоги на понад 100 млрд доларів, з яких на Україну розраховано близько 60. Демократи наполягають на швидкому голосуванні, тоді як республіканці виставляють умови щодо прийняття жорсткішого міграційного законодавства. Попри постійні обіцянки з обох сторін узгодити рішення, воно відкладається близько 3 місяців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Польщі заявив про формування "коаліція зла", а Путін намагається "підпалити світ".

Також "Коментарі" писали, що у Польщі очікують на нову хвилю біженців з України. Заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна вважає, що у разі посилення російської військової агресії українці можуть активніше залишати країну та шукати притулку у Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини