Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дружини захисників Маріуполя зустрілися із Папою Римським: про що його просили
commentss НОВИНИ Всі новини

Дружини захисників Маріуполя зустрілися із Папою Римським: про що його просили

Дружини захисників Маріуполя попросили Папу Римського поклопотатися про їх чоловіків, які не потрапляють у списки на обмін

26 червня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск під час загальної аудієнції 26 червня зустрівся з родичами українських військовополонених, які захищали Маріуполь, повідомляє Vatican News.

Дружини захисників Маріуполя зустрілися із Папою Римським: про що його просили

Папа Римський Франциск

Повідомляється, що Папа Франциск вислухав свідчення чотирьох українок. Їхні історії об’єднує те, що їхні близькі — оборонці Маріуполя, які отримали тривалі, а то й пожиттєві вироки у російських судах і виключені зі списків на обмін. Міжнародні організації, такі як Червоний Хрест, не мають до них доступу.

Жінки розповіли, що востаннє мали зв’язок зі своїми близькими ще навесні 2022 року. Одна з українок зазначила, що дуже розраховує на допомогу Папи Римського.

"У нас 101 незаконно ув'язнений саме з Азову, і ми дуже хочемо, щоб саме за них всіх поклопотався Папа Римський, попросив, звернувся до Путіна, тому що їх поміняти можливо лише через амністію або помилування. Вони їм там вже не потрібні, а нам потрібні, ми їх чекаємо", — сказала одна з українок.

Під час зустрічі з Папою жінки передали йому списки, інформацію про своїх близьких, а також символічні подарунки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 25 червня в результаті обміну полоненими ще 90 українців повернулися в Україну. За даними українського Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, серед них були 32 нацгвардійці, 18 прикордонників, 17 представників Військово-Морських сил, 15 бійців ЗСУ та 8 тероборонівців. Вдалося повернути 59 захисників Маріуполя, зокрема 52 бійців, які вийшли з Азовсталі. Також з полону звільнено п'ятьох нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини