Головна Новини Суспільство Війна з Росією Другого наступу росіян на Вугледар поки не буде: у ЗСУ назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Другого наступу росіян на Вугледар поки не буде: у ЗСУ назвали причину

Сили оборони запевняють, що росіяни не можуть йти у наступ на Вугледар через суттєві втрати

10 березня 2023, 12:55 comments3805
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська поки що не можуть йти у наступ на Вугледар. Головна причина – величезні втрати, які продовжують зростати. В даний час противник займається відновленням сил, оскільки там за минулий тиждень недорахувався близько двох батальйонів особового складу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на спікера об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олексія Дмитрашковського в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Другого наступу росіян на Вугледар поки не буде: у ЗСУ назвали причину

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Олексій Дмитрашковський зазначив, що російські загарбники також визнали значні втрати поблизу Авдіївки, Мар'їнки.

"Про наступ (Ред. – на Вугледар) мова не може йти, оскільки ворог зазнав досить суттєвих втрат. За останній тиждень він дуже активно атакував позиції на Вугледарі, Мар'їнці, Авдіївці, застосовував свої найкращі підрозділи", — зазначив Дмитрашковський.

Він додав, що морально-психологічний стан військових РФ зовсім упав.

"Командир знаменитої 155-ї бригади морської піхоти був доставлений до Ростова за відмову виконувати бойові розпорядження. Також підрозділи "Степ" і "Тигр" на сьогоднішній день відмовляються брати участь у бойових діях. Відомо про 126-ю бригаду, в якій 20 осіб написали і повідомляють, що краще відсидять у в'язниці, аніж будуть гарматним м'ясом", — резюмував Дмитрашковський.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, російська армія протягом трьох місяців безуспішно наступала в районі Вугледару і тепер у командуванні вирішують питання: чи зробити ще одну спробу.

Також повідомлялося, що російські війська готуються до нового наступу на Вугледар, де вона вже зазнала тяжких втрат. Але й цього разу ресурсів для прориву недостатньо.

Водночас, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) також вважають просування росіян у районі Вугледара малоймовірним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Росія змінила мету у війні: у Міноборони України назвали пріоритетне завдання окупантів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини