Головна Новини Суспільство Війна з Росією Другий контрнаступ росіян на Курщині провалився: агресор вже має новий план
commentss НОВИНИ Всі новини

Другий контрнаступ росіян на Курщині провалився: агресор вже має новий план

Після провалу другого контрнаступу в Курській області росіяни почали підготовку до нових атак

сьогодні, 17:56
Поділіться публікацією:

Другий контрнаступ російських військ у Курській області зазнав невдачі, однак вони продовжують підготовку до нових контратак. Наразі на цьому напрямку спостерігається тимчасове затишшя та перегрупування сил противника, заявив в ефірі Freedom речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Другий контрнаступ росіян на Курщині провалився: агресор вже має новий план

Бої в Курській області

Він розповів, що ситуація в Курській області відрізняється відсутністю чіткої лінії фронту. Нині триває маневрена війна, в якій задіяні як бронегрупи, так і піхотні підрозділи. З одного боку, каже Братчук, це не завжди дозволяє ЗСУ утримувати контроль над певними позиціями, але з іншого – відкриває можливості для просування українських військ завдяки тактиці маневреної війни.

За його словами, спроби росіян відновити наступ на Курщині не дадуть їм бажаних результатів у найближчій перспективі.

“Уже можна чітко заявити про те, що другий контрнаступ у росіян провалився. Чи буде третій? Звичайно, буде. Вони до цього готуються. Певне затишшя і перегрупування військ, звісно ж, відбуваються. Але зусилля Сил оборони України на Курському фронті сьогодні дають упевненість у тому, що найближчим часом усі ці наступи російських військ до результату не приведуть”, — заявив речник УДА.

Братчук також відзначив динамічність бойової ситуації, коли окремі населені пункти можуть змінювати свого контролюючого сторони буквально протягом короткого часу.

За його словами, позиції можуть змінюватися, переходячи під контроль то росіян, то українських сил, адже ситуація на фронті постійно змінюється. Погодні умови також впливатимуть на перебіг боїв, оскільки складний рельєф ускладнює використання техніки, що уповільнює бойові дії. Водночас, за його словами, маневрена тактика приносить результати українським силам.

“У Курській області є полонені, є знищені ресурси ворога. І ми не говоримо про те, що російський наступ як мінімум має належний успіх. Про це не говорять навіть російські медіа, а це теж показник”, — підкреслив Братчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією американських аналітиків війська РФ мають просування в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини