Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дрони РФ падають у країнах НАТО: глава МЗС звернувся до партнерів із новим закликом
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрони РФ падають у країнах НАТО: глава МЗС звернувся до партнерів із новим закликом

Київ хоче, щоб Захід використовував своє ППО для збиття російських ракет та дронів над Україною

9 вересня 2024, 07:43 comments9265
Поділіться публікацією:

Після інцидентів з падінням російських дронів на території держав НАТО міністр закордонних справ Андрій Сибіга закликав Захід використати свою систему ППО для збивання російських ракет та дронів над Україною, а також зняти обмеження на використання Києвом зброї. Як передає портал "Коментарі", свою позицію Андрій Сибіг представив у соцмережі Х.

Дрони РФ падають у країнах НАТО: глава МЗС звернувся до партнерів із новим закликом

Андрій Сибіга. Фото: з відкритих джерел

Топ-дипломат України зазначив, що порушення російськими дронами повітряного простору Румунії та Латвії є нагадуванням, що агресивні дії РФ виходять за межі України.

"Колективною відповіддю союзників має бути максимальна підтримка України зараз, щоб покласти край агресії РФ, захистити життя та зберегти мир у Європі. Для цього Україна потребує конкретних дій союзників", – зазначив український міністр.

Серед таких дій Сибіга назвав рішення Заходу використати своє ППО для збиття російських ракет та дронів над Україною, посилення допомоги Збройним силам України, а також зняття обмежень на використання Києвом зброї.

"Дійте зараз", – йдеться у заклику міністра.

Варто зазначити, що цей заклик керівництва МЗС України до партнерів почати збивати російські повітряні цілі над Україною та дати згоду на використання далекобійної зброї по Росії – далеко не перший. За інформацією The Telegraph, Дмитро Кулеба мав "дотиснути" питання з наданням Україні далекобійних ракет, але оскільки це питання дипломату не вдалося вирішити, йому довелося піти у відставку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ллойд Остін не в захваті від ідеї Києва бити далекобійною зброєю по РФ: що заявив голова Пентагону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини