Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дрони дістали Північну Осетію, звідти злітають МіГи: що заявили в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрони дістали Північну Осетію, звідти злітають МіГи: що заявили в РФ

Вказано, що це перша атака на Моздок з боку України

8 червня 2024, 13:27
Поділіться публікацією:

У Москві заявляють, що Північну Осетію намагалися атакувати українські дрони, а ціллю атаки нібито був аеродром. Там базуються літаки МіГ-31К та Ту-22М3. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міноборони РФ у Telegram.

Дрони дістали Північну Осетію, звідти злітають МіГи: що заявили в РФ

МіГ-31К. Фото: із відкритих джерел

Міністерство оборони країни-агресора стверджує, що в ніч проти 8 червня у Північній Осетії нібито збили один дрон. За словами глави регіону, було три безпілотники, які летіли на військовий аеродром.

Традиційно, як стверджують росіяни, жертв і руйнувань начебто немає.

При цьому видання "УП", з посиланням на джерело в ГУР Міноборони, стверджує, що атака дронів на російський аеродром Моздок це справа рук Головного управління розвідки Міноборони.

Слід зазначити, що у Північній Осетії розташовується військовий аеродром Моздок. Як відомо, там базується окремий 485-й окремий вертолітний полк. Це один із аеродромів, звідки злітають літаки МіГ-31К, які є носіями аеробалістичних ракет "Кинджал".

Також профільне видання Defense Express повідомляло, що станом на 22 квітня 2024 року на аеродромі Моздок зафіксували шість стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, чотири літаки Су-25М та близько 20 вертольотів різних типів.

Слід додати, що це перша атака на Північну Осетію. Відстань до підконтрольних Україні територій становить щонайменше 900 км.

Зліт винищувача-перехоплювача МіГ-31к у Росії завжди призводить до масштабної повітряної тривоги в Україні. Ці літаки є носіями ракет "Кинджал". Вони небезпечні та є складними цілями для української ППО.

"Кинджалам" можуть протистояти лише сучасні зенітно-ракетні комплекси. До весни 2023 року Україна не мала можливості знищувати ці ракети. Тільки із передачею систем Patriot це стало можливим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Байден заборонив бити зброєю США по Москві: яка небезпека надходить від росіян. Видання "Коментарі", проаналізувавши думки експертів, спробувало розібратися в темі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини