Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дозвіл Україні використовувати зброю США для ударів по Росії: скільки американців підтримує таке рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Дозвіл Україні використовувати зброю США для ударів по Росії: скільки американців підтримує таке рішення

Серед демократів підтримка допомоги для України вища, ніж серед республіканців.

31 липня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

На третій рік війни думки щодо підтримки України розділились серед американців. Половина опитаних вважає, що США зобов’язані допомагати Україні, тоді як інші мають протилежну думку. Крім того, більш ніж половина американців підтримує, аби США надали дозвіл для України атакувати території Росії американською зброєю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Pew Research Center.

Дозвіл Україні використовувати зброю США для ударів по Росії: скільки американців підтримує таке рішення

Чи повинні США допомагати Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування Pew Research Center, 48% американців підтримує допомогу Україні, тоді як 49% — проти. Серед демократів вищий показник підтримки України – 63% опитаних вказують, що США несуть відповідальність за допомогу Україні у війні. У республіканців лише кожен третій підтримує таку позицію – 36%.

Також опитування показало, що 29% американців вважає, що Сполучені Штати надають Україні надто велику допомогу. 26% респондентів впевнені, що допомога Україні від США на належному рівні, а недостатньою її вважають 19% американців. Ще близько чверті опитаних не визначились щодо питання допомоги Україні.

Опитування Pew Research Center вказало, що більшість американців виступає за збереження жорстких санкцій проти Росії – 69%. 54% американців підтримує дозвіл для України використовувати зброю США для ударів по території Росії. Стільки ж громадян США виступає за надсилання військової техніки до України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що опитування, скільки американців підтримують введення своїх військ в Україну.

Також "Коментарі" писали, що російський диктатор Володимир Путін пригрозив відповісти, якщо американські ракети з'являться в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини