Головна Новини Суспільство Війна з Росією Доводиться відступати: скільки кілометрів території України РФ захопила з жовтня 2023 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Доводиться відступати: скільки кілометрів території України РФ захопила з жовтня 2023 року

Аналітики ISW повідомляють, що з жовтня 2023 року Росія захопила 505 квадратних кілометрів на території України.

29 березня 2024, 08:15
Поділіться публікацією:

З початку наступальних операцій у жовтні 2023 року російські окупаційні війська захопили 505 квадратних кілометрів території. Як повідомляє портал "Коментарі", такі дані публікують американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Доводиться відступати: скільки кілометрів території України РФ захопила з жовтня 2023 року

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що з період з 1 січня по 28 березня цього року російські війська захопили майже на 100 квадратних кілометрів більше, ніж за останні три місяці 2023 року.

Військові аналітики припускають, що такий темп просування може бути обумовлений поєднанням нестачі зброї в українців та сприятливіших погодних умов узимку, ніж восени.

В ISW зазначили, що це незначне збільшення темпів російського поступу не відбиває загрози російського оперативного успіху.

Експерти звертають увагу, брак матеріально-технічних засобів обмежує можливості українських військ проводити ефективні оборонні операції, одночасно надає російським військам гнучкість у проведенні наступальних операцій, що може призвести до ускладнення та нелінійних можливостей для російських військ досягти значних оперативних успіхів у майбутньому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'являється все більше тривожних повідомлень, що новий потужний натиск російської армії на тлі нестачі бійців та снарядів у ЗСУ, у найближчі кілька місяців може пробити українську оборону. У той же час, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що Міноборони Росії формує резерви для підтримки поточних військових операцій в Україні. Але навряд ці з'єднання зможуть виконувати масштабні наступальні операції. Чого і чому чекати на фронтах у найближчому майбутньому (до кінця весни)? Які рішення сторін конфлікту та їхніх союзників можуть серйозно вплинути на ситуацію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини