Головна Новини Суспільство Війна з Росією Доводиться вести в Білорусі розвідку, - ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

Доводиться вести в Білорусі розвідку, - ГУР

Воєнна розвідка України відстежує пересування російських військ на території Білорусі

17 січня 2023, 19:25
Поділіться публікацією:

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк відкрито повідомив, що змушені вести військову розвідку на території Республіки Білорусь, пишуть "Коментарі". Причиною тому – загроза повторного вторгнення армії Росії на територію України

Доводиться вести в Білорусі розвідку, - ГУР

ГУР України стежить за Білоруссю

За даними української воєнної розвідки, ймовірність вторгнення окупаційних військ країни-терористки з території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою.

"Існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території Білорусі ознак створення ударного угруповання. Російська армія в Білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку Білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій", – заявив представник ГУР МО України.

За словами Андрія Черняка, воєнна розвідка України відстежує те, що відбувається на території Білорусі, оскільки там є російські військові та є перманентна загроза нашій суверенності.

"Нам доводиться вести в Білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено", – безапеляційно заявив представник ГУР.

Як писали "Коментарі" раніше, на спільні, так звані "навчання", до Білорусі прибули російські бомбардувальники Су-34. Їх росіяни будуть  використовувати до кінця цього місяця. Саме до кінця січня триватимуть "підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань". В  оборонному відомстві Білорусі цинічно заявили, що ці навчання "не несуть загрози третім країнам".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини