Головна Новини Суспільство Війна з Росією Довгострокова стратегія підтримки України від США: чому про контрнаступ доведеться забути
commentss НОВИНИ Всі новини

Довгострокова стратегія підтримки України від США: чому про контрнаступ доведеться забути

США та союзники зосередяться на посиленні України та її армії

27 січня 2024, 11:52 comments1320
Поділіться публікацією:

Білий дім працює над довгостроковою стратегією підтримки України. Вона має зменшити акцент на деокупації захоплених РФ територій та зосередитись на допомозі у відображенні нових ворожих наступів. Ключовим буде зміцнення Збройних сил та економіки України. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Довгострокова стратегія підтримки України від США: чому про контрнаступ доведеться забути

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що цей план США кардинально відрізняється від торішнього. Тоді Вашингтон та союзники направляли в Україну тренерів та сучасне обладнання, щоб швидко відтіснити російські війська. Тепер ідея полягає в тому, щоб Україна втримала свої позиції і стала сильнішою до кінця року.

За даними ЗМІ, кожна сторона готує документ із конкретними зобов'язаннями на строк до десяти років. Зокрема, угода з Британією передбачає внесок у "морську безпеку, повітряний простір, протиповітряну оборону, артилерію та бронетехніку" України, а також фіскальну підтримку та доступ до її фінансового сектору. Наступну угоду, ймовірно, буде підписано із Францією.

"Цієї весни адміністрація сподівається оприлюднити свої власні 10-річні зобов'язання, над якими зараз працює Державний департамент з благословення Білого дому — за умови, що запит президента Байдена на додаткове фінансування України в розмірі 61 мільярд доларів буде схвалений непоступливим Конгресом", — пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — широкомасштабне російське вторгнення в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, триває вже понад 700 днів. Українські воїни та народ загалом демонструють чудеса мужності, але нам явно не вистачає підтримки. Секретар РНБО Олексій Данілов наголошує, що саме нерішучість міжнародних партнерів може завадити Україні здобути перемогу у війні з російським агресором, тому закликає їх виявити сміливість. Які висновки можна зробити на цьому етапі? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини