Головна Новини Суспільство Війна з Росією Доведеться приймати складні рішення: на Заході розповіли, що чекає на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Доведеться приймати складні рішення: на Заході розповіли, що чекає на Україну

Хоч сили Росії вичерпуються, Україні потрібно готуватися до нових наступів ворога

8 серпня 2024, 17:02
Поділіться публікацією:

Генерал-майор австралійської армії у відставці Мік Раян, у своїй статті для журналу Foreign Affairs, заявив, що російські війська в Україні продовжують наступальні дії вже понад півроку і, ймовірно, зможуть зберегти цей темп ще місяць або два. Він підкреслив, що Україні слід готуватися до майбутнього ослаблення РФ і максимально використати цю ситуацію.

Доведеться приймати складні рішення: на Заході розповіли, що чекає на Україну

Війна в Україні

Раян зазначив, що на кінець 2023 року у Росії був шанс змінити хід війни, але протягом останніх шести місяців вона не змогла скористатися цією можливістю. За його словами, російським військам вдалося захопити лише невеликі території, загальна площа яких з січня 2024 року становить близько 930 квадратних кілометрів. При цьому втрати російської армії, за оцінками західної розвідки, склали 180 000 солдатів. Він вважає, що можливості для продовження наступу у Росії невдовзі можуть вичерпатися.

Генерал-майор впевнений, що Росія скоро буде змушена зупинити наступ і перегрупуватися, оскільки її ресурси, включаючи людські, технічні та бойові, поступово виснажуються. Він також підкреслив, що Україна вже зараз повинна вивчати ознаки слабкості ворога та готуватися до нового наступу, а також до переговорів на більш вигідних умовах.

Раян рекомендує Україні співпрацювати з НАТО для підготовки до нових наступальних операцій, керувати зовнішніми очікуваннями і розробити нову стратегію перемоги, яка зробить позиції Росії незахищеними. Він вважає, що тільки тоді Україна зможе вести переговори на своїх умовах і здобути остаточну перемогу.

На шляху до цього, за словами Раяна, українська влада зіткнеться з додатковими викликами, деякі з яких не залежать від них, але на багато що Київ зможе вплинути самостійно. Особливо важливою є підготовка новобранців і оснащення нових бригад.

Раян також зазначив, що Україна має можливість ефективно керувати своїми стратегічними та оперативними кампаніями, зосередженими на трьох ключових цілях: російській нафтовій промисловості, військових об'єктах, включаючи аеродроми та штаби, а також Криму і Чорноморському флоту РФ. Протягом наступних місяців Україні доведеться приймати складні рішення щодо пріоритетів цих цілей і збереження запасів зброї, але остаточні рішення залишатимуться за Києвом.

Генерал підкреслив, що остаточний вибір щодо майбутніх наступальних операцій має залишатися таємницею, щоб дати Україні максимальний шанс на успіх.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що все ж Україна може підняти ставки у війні до небес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини