Головна Новини Суспільство Війна з Росією Допоможуть захиститися від безпілотників та ракет: стало відомо, яку зброю США можуть поставити Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Допоможуть захиститися від безпілотників та ракет: стало відомо, яку зброю США можуть поставити Україні

Україна може отримати нові системи ППО Hawk від США

25 жовтня 2022, 10:37
Поділіться публікацією:

США розглядають можливість надсилання Україні зенітного ракетного комплексу Hawk, щоб допомогти їй захиститися від російських безпілотників і ракет. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Reuters.

Допоможуть захиститися від безпілотників та ракет: стало відомо, яку зброю США можуть поставити Україні

ППО Hawk. Фото: з відкритих джерел

"США розглядають можливість відправлення ППО Hawk зі складів в Україну, щоб допомогти їй захиститися від атак російських безпілотників та крилатих ракет", — розповіло одне з джерел агентства.

При цьому поки що тримається в секреті точну кількість систем ППО та ракет до них. Україна вже давно просить союзників надати сучасні системи ППО, що вкрай необхідно на тлі атак агресора, що почастішали, по цивільних об'єктах.                                                                                   

Варто зазначити, що зенітно-ракетний комплекс є попередником системи протиракетної оборони Patriot. При розробці комплексу було поставлено завдання мати таку зброю, яка дозволить швидко знищувати ворожі літаки. Пізніше ця зброя була допрацьована для перехоплення ракет у польоті. На озброєння комплекс Hawk було прийнято 1960 року. Сам комплекс оцінюється в 15 млн. доларів, а ракети до нього – по 250 тисяч доларів за одну одиницю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Байдена відреагували на чутки про перемогу республіканців та скорочення підтримки України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вісім місяців тому, 24 лютого, Росія розпочала широкомасштабну агресію проти України. Які висновки можна зробити зараз – які перспективи завершення конфлікту? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини