Головна Новини Суспільство Війна з Росією Допоможуть у визволенні Криму: які ракети Україна хоче отримати від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Допоможуть у визволенні Криму: які ракети Україна хоче отримати від США

Ракети JASSM здатні вразити глибокі тили російських окупантів, не наражаючи пілотів на небезпеку.

22 серпня 2023, 15:50 comments3247
Поділіться публікацією:

Україна хоче отримати від США американські крилаті ракети JASSM для винищувачів F-16 З їхньою допомогою українській армії буде простіше деокупувати анексований Росією Крим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Допоможуть у визволенні Криму: які ракети Україна хоче отримати від США

Україна хоче отримати від США ракети JASSM для F-16

Видання нагадує, що поки що з далекобійного озброєння в бойовій авіації України поставлені Великобританією крилаті ракети Storm Shadow та ідентичні SCALP-EG із Франції.

"Але ракета, яка може мати найбільше значення, JASSM, двотонна крилата ракета-невидимка з дальністю дії 230 миль, все ще перебуває у списку побажань Києва. Доти, доки США не схвалять JASSM для передачі Україні, українські F-16 не будуть використовувати весь свій потенціал", — йдеться у матеріалі.

У матеріалі йдеться про те, що F-16 ще не сумісні зі Storm Shadow/SCALP, але сумісні з JASSM, і, об'єднавши винищувачі та JASSM, Повітряні сили України "зможуть подвоїти свої можливості для глибоких ударів".

"Винищувачі F-16, оснащені JASSM, можуть мати вирішальне значення для довгострокового плану міністра оборони України Олексія Резнікова щодо повернення Криму "без бою", — заявила аналітик каліфорнійської корпорації RAND Corporation Брін Таннехіл.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк запевняє, що туристичний сезон у Криму передчасно закрито. Натомість відбулося успішне відкриття "бавовняного" сезону, головним спонсором якого виступили ЗСУ. Що можна сказати про перспективи деокупації Криму, про що, схоже, піде на черговому саміті Кримської платформи цього тижня? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини